Hlavní obsah

Líčení na večer. Triky profíků!

Foto: Zbyněk Prokop

V nalíčení se musíte především cítit dobřeFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

Party, slavnostní večeře nebo ples si říkají o dokonalé nalíčení. A tak buďte krásná a sexy díky trikům módní specialistky Heleny Konarovské a vizážistkce Jaroslavě Čechové. Super tipy na večerní líčení najdete v naší exkluzivní videoreportáži.

Článek

„Líčení s vámi musí korespondovat. Pokud si nevěříte, nechte si poradit, ale je důležité naučit se znát sebe sama, abyste se ve výsledném nalíčení cítily dobře," říká módní specialistka Helena Konarovská.

Jak se Heleně Konarovské a vizážistce Jaroslavě Čechové podařil na třech různých modelech slavnostní večerní make-up a další praktické rady můžete vidět ve videoreportáži ZDE:

{stream-video}

Základem jsou kvalitní štětce

Při večerním líčení si můžete dovolit trochu víc, než při klasickém denním. Patříte-li k přírodnějším typům, které se vrstvení bojí, nevadí. Méně může znamenat více. Základem kvalitního make-upu je ovšem kvalitní štětec. „Nanášet nekvalitními štětci je degradace sebe sama," říká rázně Helena Konarovská. Raději si našetřete na lepší kusy a nepoužívejte ty, které se prodávají u jednotlivých pudrů a stínů. Co znamená kvalitní? Tím je myšlen ten, který má přírodní vlas, ne umělý, např. značka Da Vinchi. Profesionální vizážisté používají MAC, ale tyhle štětce jsou opravdu maximálně na večerní make-up vhodné pro vrstvení. Na denní líčení je určitě nepoužívejte. A nemusíte mít nutně na každou barvu jiný. Pokud potřebujete štětec očistit, dá se vyprat v mýdlové vodě, nebo jestliže spěcháte, použijte jakýkoli hadřík s froté strukturou.

Jak na správný make-up

Nikdy make-up nenanášejte prsty, vždy štětcem, kterým ho pěkně na pleť našlehejte. „Nestahujte kůži směrem dozadu, ale naopak dopředu, aby se vám netvořily vrásky a nevytahovala kůže," upozorňuje opět módní specialistka. Pokud nechcete použít klasický make-up, postačí pudrový základ. Helena Konarovská si nemůže vynachválit „Indickou zem". Vytáhne teplo z pleti, chrání proti smogu, ale neucpe póry. Navíc nevezme pleti barvu jako klasický vrstvený make-up, takže to vypadá přirozeně, což jsme mohly vidět na videu u modelky Marcely. Holdujete-li výstřihům, nezapomeňte přepudrovat i dekolt.

Vizážistka JaroslavaČechová naopak prováděla na dvou modelkách vrstvený make-up. Ten se skládal z podkladu, make-upu, korekce a závěrečného pudru. „Na problematickou pleť doporučuji značku Clinique, která je navíc protialergenní," radí vizážistka JaroslavaČechová.

Foto: Zbyněk Prokop

Večerní líčení může být výraznějšíFoto: Zbyněk Prokop

Tváře a tvářenka

Nebojte se barev. Hrubější nebo výraznější rysy v obličeji zjemníte světlejším pudrem, a to i když jste použila tmavý podkladový make-up, pakliže máte tmavší pleť. Sytější barvou tvářenky naopak vyzdvihnete detaily jako lícní kosti nebo zkorigujete křivky obličeje. Mladistvějšího vzhledu docílíte nanesením růžového odstínu nad lícní kostí, klidně na již použitou původní usedlejší barvu.

Tip: Po nanesení pudru můžete zvýraznit některé pihy, což dodá obličeji večerní eleganci.

Dobře nalíčené oči

Než se pustíte do líčení očí, naneste si podkladový pudr pod spodní víčka. Je to kvůli odpadávání zbytků stínů, kterými byste si ničily hotový make-up. Ten se po nalíčení stínů oklepe štětcem a je hotovo. „Většina žen si koupí sadu stínů, které začne nanášet postupně podle barev. To je ale špatně. Na oční víčko je potřeba nanést nejprve podkladovou vrstvu," vysvětluje Helena Konarovská. Může být buď pudrový, nebo mastný. Na den volte raději pudrový, na večer klidně mastný. Pak teprve nanášejte stíny podle barev. Nikdy to však nedělejte prstem. Přenášíte na oko mastnotu, která na prstech ulpívá. Je to stejné jako u make-upu. Obě odbornice se shodly na tom, že ani štětečky dodávané u stínů nejsou vhodné. Opět to chce kvalitní štěteček. V obchodě vám poradí, jaký se hodí pro oční partie. Nakonec oklepeme podkladový pudr a naneseme řasenku. Nejnovějším trendem v Paříži je líčení pouze horních řas. Pokud jste zvyklé líčit si i dolní, na trendy se vykašlete. Se stíny se dá hodně hrát, ale „in" je stále kouřový efekt.

Tip: Oko otevřete a rozjasníte bílou tužkou nanesenou do koutku (zvýrazněte špičku koutku).

Svůdné rty

Rty opticky zvětšíte nanesením bezbarvého balzámu, např. Collagenist Lip Zoom (Helena Rubinstein). Pak postačí dozdobit leskem. Pokud chcete docílit většího objemu, nebojte se použít opět dvě barvy. Světlejší vykouzlete na rtech střední srdíčko, tmavší použijte do stran.

Tip: Aby rtěnka dlouho vydržela, rty můžete před samotným líčením také přepudrovat.

Co říct závěrem? Nezapomeňte, že existuje spousta tipů, kterými se můžete řídit, ale nejdůležitější je právě váš závěrečný pocit. Tak ať se večer vydaří.

Máte nějaký dotaz k večernímu líčení? Nebojte se zeptat v diskusi nebo na info@prozeny.cz. Naše odbornice vám rády poradí.

Reklama

Související témata:

Načítám