Hlavní obsah

Cukroví a moučníky bez cukru? Jde to a děti nepoznají rozdíl

Foto: shutterstock.com

Zkuste o letošních Vánocích cukr omezit. Lineckému bude slušet vanilkový necukr, na kterém si pochutnáteFoto: shutterstock.com

Cukroví k Vánocům neodmyslitelně patří, stejně jako pohádky a vánoční pohoda. Cukroví a sladké vánočky však nemusí být kalorická bomba převlečená za každoroční tradici, které málokdo odolá. Zkuste to letos jinak a bez cukru. Vsaďte se, že rozdíl nepoznají ani vaše děti, ani tchyně.

Článek

Udělejte si cukroví, které voní a chutná jako to z dětství a díky kterému si nebudete muset dávat novoroční předsevzetí „zhubnout kila nabraná přes Vánoce“. Zamilujte si čekankový sirup, který nemusíte po Vánocích uklidit do spižírny. Sirup využijete po celý rok – je skvělý do všech typů sladkých bábovek i pečiva, ke slazení teplých a studených  nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů.

TIP: Čekankový sirup se hodí i do omáček a slaných pokrmů, do kterých se přidává cukr.

Až o 95 % méně cukru

Čekankový sirup obsahuje až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup). Sirup je výrazně sladký, a proto je dávkování stejné jako například u medu.

Víte, že čekankový sirup chutná téměř jako med a v ústech nezanechá žádnou nepříjemnou umělou pachuť jako jiná sladidla?

Foto: 4slim.cz

Čekankový originál je skvělým pomocníkem v kuchyniFoto: 4slim.cz

Co je čekankový sirup a proč nám tak chutná?

Čekankový Originál 4slim je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Nejen že nahradí cukr, ale přinese na váš stůl i mnoho zdravotních benefitů. Sirup má příjemnou sladkou neutrální chuť, jemnou vůni a polotekutou medovou konzistenci. V cukroví proto nezanechá žádnou nežádoucí pachuť.

Víte, že…?

Jedinečnost čekankového originálu zaručuje obsah cukru jen 5 %. Dokonale vyladěná patentovaná receptura 4Slim obsahuje nejnižší hladinu cukru a zajišťuje lahodnou chuť, vysokou sladivost a vyváženou konzistenci. Těchto unikátních parametrů nedosahuje žádné jiné čekankové slazení na trhu.

Co v našem těle způsobuje větší konzumace cukru?

  • Nadváha
  • Vyšší riziko srdečních onemocnění
  • Vyšší riziko depresí a výkyvů nálad
  • Zhoršení zdraví zubů
  • Mastná pleť
  • Zhoršené soustředění
  • Diabetes
  • Osteoporóza a řídnutí kostí

S čekankovým sirupem se dočkáte mnoha zdravotních benefitů

  • Vysoký obsah prospěšné vlákniny – 71 %
  • Glykemický index menší než 5
  • Obsah cukru méně než 5 %
  • Bez lepku, laktózy, konzervantů, soli
  • Lahodná chuť bez pachuti
  • Úplná náhrada vysoce energetických cukrů
  • Vhodný pro diabetiky, low carb i keto diety
  • Vhodný pro vegany i vegetariány
  • Jen 161 kcal na 100 gramů
  • Částečná náhrada tuku, například při pečení, kdy může nahradit až 100 % tukových produktů
Foto: 4slim.cz

Čekankový originál je vhodný do všech druhů sladkých pokrmů Foto: 4slim.cz

Výhodou čekankového sirupu je, že obsahuje 71 procent rozpustné vlákniny a 5 procent cukru. Přitom chuťově to člověk nepozná, chutná jako med a vypadá jako med! Takže doporučuji lidem, kteří chtějí nějakým způsobem změnit své stravování, přidat vlákninu a snížit množství cukru.
MUDr. Kateřina Cajthamlová, psychoterapeutka a dietoložka

Cukrovat, či necukrovat? To je, oč tu běží

Dokážete si představit vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví bez sněhového kabátku z vanilkového cukru? Vaše rodina také ne. Abyste nemuseli dělat kompromisy, použijte vanilkový necukr. Jedná se o přírodní sladidlo na bázi erythritolu, které má příjemnou chuť a nízký glykemický index. Vhodné i pro děti.

Foto: 4slim.cz

Vyrobte svému cukroví sněhovou čepici z voňavého necukruFoto: 4slim.cz

TIP: V listopadu rozdáváme za každou objednávku na eshopu dárek zdarma – vanilkový necukr 15g. Na něm naleznete kód pro slevu 10 % na celé balení.

Mlsejte zdravě po celý rok!

Čekankový sirup můžete používat nejen ve studené, ale i v teplé kuchyni při pečení všech typů sladkého pečiva po celý rok. Nejde tak jen o snížení kalorické hodnoty jídla, ale přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent. Čekankovým originálem a čekankovým nektarem si můžete vylepšit i kávu nebo čaj.

Čemu čekanka prospívá?

  • Má pozitivní vliv na střevní mikroflóru, čímž prospívá imunitnímu systému.
  • Po požití nedochází k nárůstu hladiny glukózy v krvi a koncentraci inzulinu ani u lidí s glykemickými poruchami.
  • Vláknina napomáhá ke zlepšení činnosti střev a pozitivně ovlivňuje pocit sytosti.
  • Přispívá k prevenci zubního kazu.

Mamííí, upeč sušenky a vafle s malinovou polevou!

Děti milují sladké. Dopřejte jim je bez výčitek svědomí díky Čekankovému slazení pro děti. Hodí se do dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek, jogurtů, koláčů a bábovek, ke slazení teplých a studených nápojů.

TIP: Vyšperkujte svoje pekařské výtvory pomocí čekankových toppingů, lískooříškového krému nebo super zdravého lyofilizovaného ovoce. Topingy s příchutí slaný karamel, malina nebo čokoláda se skvěle hodí nejen k dochucení ovesných kaší, dezertů nebo zmrzlinových pohárů, ale taky vaflí, palačinek či jiné snídaně nebo svačiny.

Ochutnejte čekankové nektary – betakaroten, matcha nebo zázvor. Nejen že zahřejí, ale dokonce fungují i jako energetická vzpruha. Obohatí ať už teplé nebo studené nápoje o aminokyseliny, antioxidanty, vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám