Článek
Udělejte si cukroví, které voní a chutná jako to z dětství a díky kterému si nebudete muset dávat novoroční předsevzetí „zhubnout kila nabraná přes Vánoce“. Zamilujte si čekankový sirup, který nemusíte po Vánocích uklidit do spižírny. Sirup využijete po celý rok – je skvělý do všech typů sladkých bábovek i pečiva, ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů.
TIP: Čekankový sirup se hodí i do omáček a slaných pokrmů, do kterých se přidává cukr.
Až o 95 % méně cukru
Čekankový sirup obsahuje až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup). Sirup je výrazně sladký, a proto je dávkování stejné jako například u medu.
Víte, že čekankový sirup chutná téměř jako med a v ústech nezanechá žádnou nepříjemnou umělou pachuť jako jiná sladidla?
Co je čekankový sirup a proč nám tak chutná?
Čekankový Originál 4slim je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Nejen že nahradí cukr, ale přinese na váš stůl i mnoho zdravotních benefitů. Sirup má příjemnou sladkou neutrální chuť, jemnou vůni a polotekutou medovou konzistenci. V cukroví proto nezanechá žádnou nežádoucí pachuť.
Víte, že…?
Jedinečnost čekankového originálu zaručuje obsah cukru jen 5 %. Dokonale vyladěná patentovaná receptura 4Slim obsahuje nejnižší hladinu cukru a zajišťuje lahodnou chuť, vysokou sladivost a vyváženou konzistenci. Těchto unikátních parametrů nedosahuje žádné jiné čekankové slazení na trhu.
Co v našem těle způsobuje větší konzumace cukru?
- Nadváha
- Vyšší riziko srdečních onemocnění
- Vyšší riziko depresí a výkyvů nálad
- Zhoršení zdraví zubů
- Mastná pleť
- Zhoršené soustředění
- Diabetes
- Osteoporóza a řídnutí kostí
S čekankovým sirupem se dočkáte mnoha zdravotních benefitů
- Vysoký obsah prospěšné vlákniny – 71 %
- Glykemický index menší než 5
- Obsah cukru méně než 5 %
- Bez lepku, laktózy, konzervantů, soli
- Lahodná chuť bez pachuti
- Úplná náhrada vysoce energetických cukrů
- Vhodný pro diabetiky, low carb i keto diety
- Vhodný pro vegany i vegetariány
- Jen 161 kcal na 100 gramů
- Částečná náhrada tuku, například při pečení, kdy může nahradit až 100 % tukových produktů
Výhodou čekankového sirupu je, že obsahuje 71 procent rozpustné vlákniny a 5 procent cukru. Přitom chuťově to člověk nepozná, chutná jako med a vypadá jako med! Takže doporučuji lidem, kteří chtějí nějakým způsobem změnit své stravování, přidat vlákninu a snížit množství cukru.
Cukrovat, či necukrovat? To je, oč tu běží
Dokážete si představit vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví bez sněhového kabátku z vanilkového cukru? Vaše rodina také ne. Abyste nemuseli dělat kompromisy, použijte vanilkový necukr. Jedná se o přírodní sladidlo na bázi erythritolu, které má příjemnou chuť a nízký glykemický index. Vhodné i pro děti.
TIP: V listopadu rozdáváme za každou objednávku na eshopu dárek zdarma – vanilkový necukr 15g. Na něm naleznete kód pro slevu 10 % na celé balení.
Mlsejte zdravě po celý rok!
Čekankový sirup můžete používat nejen ve studené, ale i v teplé kuchyni při pečení všech typů sladkého pečiva po celý rok. Nejde tak jen o snížení kalorické hodnoty jídla, ale přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent. Čekankovým originálem a čekankovým nektarem si můžete vylepšit i kávu nebo čaj.
Čemu čekanka prospívá?
- Má pozitivní vliv na střevní mikroflóru, čímž prospívá imunitnímu systému.
- Po požití nedochází k nárůstu hladiny glukózy v krvi a koncentraci inzulinu ani u lidí s glykemickými poruchami.
- Vláknina napomáhá ke zlepšení činnosti střev a pozitivně ovlivňuje pocit sytosti.
- Přispívá k prevenci zubního kazu.
Mamííí, upeč sušenky a vafle s malinovou polevou!
Děti milují sladké. Dopřejte jim je bez výčitek svědomí díky Čekankovému slazení pro děti. Hodí se do dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek, jogurtů, koláčů a bábovek, ke slazení teplých a studených nápojů.
TIP: Vyšperkujte svoje pekařské výtvory pomocí čekankových toppingů, lískooříškového krému nebo super zdravého lyofilizovaného ovoce. Topingy s příchutí slaný karamel, malina nebo čokoláda se skvěle hodí nejen k dochucení ovesných kaší, dezertů nebo zmrzlinových pohárů, ale taky vaflí, palačinek či jiné snídaně nebo svačiny.
Ochutnejte čekankové nektary – betakaroten, matcha nebo zázvor. Nejen že zahřejí, ale dokonce fungují i jako energetická vzpruha. Obohatí ať už teplé nebo studené nápoje o aminokyseliny, antioxidanty, vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky.