Hlavní obsah

Diagnóza: Suchá pleť. Co vás spasí před šupinatou pokožkou?

Foto: shutterstock.com

Charakteristickým znakem suché pokožky je nedostatek vlhkosti a přirozeného kožního mazu, a to bez ohledu na roční obdobíFoto: shutterstock.com

Suchý typ pleti je v mládí pro mnohé výhrou – žádný mastný lesk, žádné viditelné póry, akné či vyrážky. Po dvacítce už to tak bezstarostné ale není. Suchá pokožka začíná být citlivá, drsná, šupinatá, mdlá a předčasně se také mohou objevovat první známky stárnutí. Jak by měla vypadat vhodná péče o suchou pleť, aby přinášela očekávané výsledky?

Článek

Charakteristickým znakem suché pokožky je nedostatek vlhkosti přirozeného kožního mazu, a to bez ohledu na roční období. Na rozdíl od dehydrované pokožky je suchost trvalá vlastnost, zatímco dehydratace je jen dočasný stav, který můžeme rychle a snadno napravit. Mezi nejčastější příčiny suchosti patří vedle funkční poruchy mazových žláz také dědičné předpoklady, časté opalování, nevhodná péčechybný výběr kosmetických produktů či vliv okolního prostředí.

Anketa

Trápí vás problémy spojené se suchou pokožkou?
ANO, a z vlastní zkušenosti vím, že pouze používání vhodné kosmetiky je účinným řešením.
73,5 %
ANO, bohužel jsem ale tento problém ještě nezačal/a řešit.
17,1 %
Doposud jsem tápal/a, jestli mám suchou či jen dehydrovanou pokožku.
2,6 %
NE, mám jiný typ pokožky.
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 426 čtenářů.

Nejdůležitější je o suchou pokožku správně pečovat

Neschovávejte drobné nedokonalosti, zapomeňte na nepříjemné pocity svědění a přestaňte počítat další prasklinky na kůži. Základem péče o suchou pleť je dostatečný pitný režimsprávný jídelníček, ve kterém by své pevné místo mělo mít avokádo, losos, mandle, vajíčka či listová zelenina, která je bohatá na železo a pro pleť důležité vitaminy A, B a E. Vedle toho je nezbytné zařadit do své pravidelné denní péče i hydratační dermokosmetické přípravky, jako je například Lipikar UREA 10% tělové mléko, které výrazně zmírňuje známky suchosti, jako je šupinatost, drsnost, začervenání, pnutí či citlivost,napomáhá udržet zdravý a mladistvý vzhled pokožky.

Tip: Přípravek Lipikar UREA 10% tělové mléko je vhodný i pro osoby s indikacemi, jako jsou psoriáza (lupénka), keratóza pilaris (tzv. kuřecí kůže) či senilní xeróza (stařecká suchost).

Lipikar UREA 10% tělové mléko v kostce

  • Ochrana proti vysušení a podráždění až na 48 hodin.
  • Viditelně zlepšuje vzhled suché pokožky (přispívá k odstranění šupinatých a hrubých zón).
  • Vhodné pro velmi suchou, drsnou a šupinatou pokožku i tu se sklonem k psoriáze (lupénka), keratóze pilaris (kuřecí kůže) či senilní xeróze (stařecká suchost).
  • Pro děti, dospělé i seniory.
  • Klinicky testováno na pokožce i se sklonem ke keratóze pilaris, senilní xeróze a lupénce.
Foto: laroche-posay.cz

Lipikar UREA 10% tělové mléko, které výrazně zmírňuje známky suchosti, jako je šupinatost, drsnost, začervenání, pnutí či citlivost, a napomáhá udržet zdravý a mladistvý vzhled pokožkyFoto: laroche-posay.cz

Co můžete očekávat?

Foto: laroche-posay.cz

Lipikar UREA 10% tělové mléko: Ideální řešení pro suchou pokožku s klinicky prokázanými účinkyFoto: laroche-posay.cz

Trojlístek skutečně účinných látek: urea, alantoin a bambucké máslo

Tento trojlístek je v kosmetickém průmyslu považován za svatý grál v péči o suchou pokožku. Urea je jednou z přirozených látek v lidském těle, kde slouží k několika různým účelům. Zvyšuje bariérové funkce pokožky či snižuje její dehydrataci. Obnovuje také kožní buňky, díky čemuž dochází k vyhlazování pokožky, a společně s alantoinem a bambuckým máslem, které jsou obsaženy v Lipikar UREA 10% tělovém mléku, zmírňuje pocity podráždění, hloubkově hydratuje pokožku a zadržuje v ní vodu.

Stejně jako každý produkt od La Roche-Posay obsahuje Lipikar UREA 10% tělové mléko také termální vodu z La Roche-Posay, která má vědecky prokázané zklidňující a ochranné vlastnosti a snižuje podráždění pokožky.

Foto: laroche-posay.cz
Více

Lipikar UREA 10% tělové mléko (400 ml a 200 ml) výrazně zmírňuje známky suchosti pokožkyFoto: laroche-posay.cz

Komerční sdělení

Tip: Lipikar UREA 10% tělové mléko naneste o velikosti lískového oříšku na každou část těla jednou až dvakrát denně, a to zejména vždy po sprchování nebo koupeli. Nepoužívat na tvář.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám