Hlavní obsah

Kosmetické hříchy, kterých se dopouštíme každý den. Opusťte stereotypy a buďte novodobou It girl

Foto: shutterstock.com

Zapomeňte na stereotypy. Staňte se novodobou It girlFoto: shutterstock.com

Být zdravě sebevědomá, přirozeně krásná, charismaticky okouzlující a nebát se ukázat své pravé já. Pokud tohle v sobě máte, jste adeptkou na novodobou It girl. Ženu, jejíž zvláštně magická síla imponuje oběma pohlavím napříč generacemi. Nebojte se vystoupit ze svého stínu.

Článek

Vánoční party, posezení s kolegy, firemní večírky či plesy jsou dokonalou příležitostí zazimovat všednost a probudit ženskost, ve které se budete cítit jednoduše skvěle. Možná v sobě máte stále zakódováno, že skinimalismus je jedinou cestou k přirozené kráse a že vám make-up prostě nesluší. Nebojte se opustit zakořeněné stereotypy. Snad všechny kosmetické hříchy totiž můžete vyřešit několika správnými tahy.

Beauty tabu zbořena

Mezi nejčastější kosmetické přešlapy patří špatné čištění pleti či neznalost lichotivého stylu make-upu. Značka BrushArt má ve svém portfoliu celou řadů štětců a dalších pomocníků při líčení, díky kterým nejenže velmi snadno vykouzlíte perfektní look, ale vhodně zvolenými kosmetickými doplňky docílíte i zdravější rutiny.

Věděli jste například, že na nanášení make-upu či podkladové báze můžete využívat nejen svoje prsty, ale také štětec či houbičku? Abyste na pleť nanášeli přiměřené množství tekutého make-upu, je dobré houbičku před použitím namočit do vody a důkladně vyždímat. Díky tomuto jednoduchému triku nenasákne tolik produktu, který pak i snadno rovnoměrně nanesete na pleť jemným poťupáváním.

Tip: Častou chybou je také nanášení make-upu do očního okolí. Tam však patří lehký korektor, který na rozdíl od klasického make-upu tolik nezvýrazňuje vrásky.

Foto: BrushArt
Více

Značka BrushArt má svém portfoliu celou řadů štětců a dalších pomocníků při líčení pro dokonalý lookFoto: BrushArt

Komerční sdělení

BrushArt: Značka, která udává trendy

Co stojí za perfektně vypadající pletí, uhrančivým pohledem kouřových stínů či tvářenkou nanesenou jako od Moneta? Pokud milujete líčení a péči o sebe, pak víte, že svatým grálem jsou kvalitní štětce, kartáče, houbičky a další nepostradatelné doplňky. „Jednou z hlavních předností značky BrushArt je kromě bohaté nabídky produktů také skvělý poměr mezi cenou a výkonem. Tato mladistvá značka udává trendy a reaguje na nejnovější dění v beauty komunitě,“ uvádí Martin Vrána, CEO firmy Givet.

Foto: BrushArt

Značka BrushArt má svém portfoliu celou řadů štětců a dalších pomocníků při líčeníFoto: BrushArt

Není štětec jako štětec

Kosmetických štětců existuje nespočet druhů a velikostí. Při výběru je dobré držet se toho, jakou texturu má produkt, který potřebujete na pleť nanést, a jakého efektu toužíte dosáhnout. Řada Basic od značky BrushArt nabízí bohaté možnosti pro každodenní líčení. Od štětců pro aplikaci make-upu, pudru či korektoru přes ty určené na oční stíny až po specificky tvarované štětce třeba na stínování. Řada Professional pak nabízí specificky tvarované štětce, jako je kabuki štětec na make-up nebo zkosený štětec na nanášení tvářenky, která je pro mnohé dámy často kosmetickým oříškem.

  • Pokud potřebujete nanést krémové líčidlo, jako je tvářenka či make-up, zvolte hustší variantu štětců, které mohou být na dotek sice tužší, ale výsledný efekt bude skutečně šťavnatý.
  • Pro pudrové a sypké produkty volte raději jemnější méně husté štětce s delšími štětinkami.
  • Zkosenými štětci dokonale zdůrazníte linie tváře, klasicky při konturování.
  • S kulatějšími štětci zase mnohem snadněji a důkladněji zapracujete krásně do ztracena například pudrovou tvářenku.
Foto: BrushArt

Při výběru je dobré držet se toho, jakou texturu má produkt, který potřebujete na pleť nanést, a jakého efektu toužíte dosáhnoutFoto: BrushArt

Tip: Kromě jednotlivých štětců nabízí BrushArt také výhodné sety s více produkty.

Houbička jako ikona pro zasvěcené

Houbička na make-up patří ke kosmetickému štětci jako jahody do dobře vychlazeného šampaňského. Kromě nejznámějšího kapkovitého tvaru existují i houbičky zkosené, které jsou určené pro větší rovné plochy (například na tvářích), nebo houbičky zašpičatělé. Ty se dostanou i do takových míst, jako jsou oční koutky či záhyby nosu. Kosmetické houbičky nevytvářejí na pleti šmouhy a kosmetické přípravky dokonale zapracují do pokožky.

Foto: BrushArt

Kosmetická houbička BrushArt jako ikona pro zasvěcenéFoto: BrushArt

Tip: Aby bylo líčení nejen krásné, ale také zdravé, má značka BrushArt ve svém portfoliu i pomůcky na pravidelné čištění štětců a houbiček. Alespoň jednou týdně je potřeba štětce a kosmetické houbičky důkladně vyčistit.

Udělejte si malý kvíz a ověřte si své kosmetické znalosti:

1. Pro nanesení krémového typu líčidla je ideální zvolit:
2. Pokud potřebujete důkladně zapracovat do ztracena pudrovou tvářenku, zvolíte:
3. Při konturování obličeje, díky kterému dokonale podtrhnete linie tváře, sáhnete po:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám