Hlavní obsah

Na věku nezáleží. Jak bojovat s akné dospívající i dospělé pokožky

Foto: shutterstock.com

Akné může nepříjemně potrápit v každém věkuFoto: shutterstock.com

Jen máloco dokáže zvláště ženy vykolejit tak, jako když se ráno probudí s nečekaným pupínkem či pupínky na obličeji. V období dospívání pupínek až tak nepřekvapí, zato v dospělosti nad ním nevěřícně kroutíme hlavou. Vyhrát nad akné není lehké, nejde ale naštěstí o nic nemožného.

Článek

Jak se zbavit nepříjemného akné v každém věku? Řešením je ta nejjednodušší cesta. Příroda nám poskytuje vše, po čem pleť touží. Je bohatá na množství rostlin, které látkami v sobě obsaženými pleť vyživují a dodávají jí potřebnou hydrataci a ochranu před vnějšími vlivy. Řada péče o problematickou pleť ACNE značky MÁDARA obsahuje přírodní složky, které pomáhají v boji proti akné.

Anketa

Také vás akné někdy potrápilo?
Ano, ale jen v pubertě
8 %
Ano, překvapilo mě i v pozdějším věku
84,5 %
Ne, akné se mi naštěstí vždy vyhýbalo
7,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 691 čtenářů.

Jaké jsou příčiny vzniku akné?

S akné se v nějaké podobě během života setká asi 85 procent lidí. Bez ohledu na věk může být akné způsobeno kombinací různých faktorů:

  • nadměrná produkce kožního mazu
  • ucpané póry
  • hormonální nerovnováha
  • stres
  • strava bohatá na cukry
  • vliv prostředí, například teplého a vlhkého počasí
  • dědičnost

Ve výsledku jsou ale hlavními viníky vzniku akné nadměrné množství kožního mazu a hromadění mrtvých kožních buněk, což může zapříčinit akumulaci bakterií způsobujících akné a následně vznik nepříjemných pupínků.

Jaký je rozdíl mezi akné u dospívajících a u dospělých?

Když je člověk mladší, je akné zánětlivější než v dospělosti. Zatímco u teenagerů si akné nevybírá, u dospělých trápí zejména ženy, a to kvůli hormonálním výkyvům spojeným s menstruačním cyklem, těhotenstvím i menopauzou. Problémům s akné lze účinně předcházet díky správně zvolené kosmetice na čištění pleti.

  • U teenagerů akné souvisí především s pubertou. V pubertě nastane velké zvýšení hladiny androgenů, což jsou mužské hormony vyskytující se u chlapců i dívek. To vede ke strmému nárůstu produkce kožního mazu. Všechna ta mastnota navíc spolu s odumřelými kožními buňkami vytvoří uvnitř póru špunt, který je pastí pro bakterie. Při vysoké produkci mazu se skvěle daří pupínkům, černým i bílým tečkám, vřídkům a cystickému akné.
  • Hlavními příčinami vzniku akné v dospělosti jsou pravděpodobně hormony, stres a nevyvážená strava. Dalším faktorem, který k němu přispívá, je samotný proces stárnutí. Mastná pokožka spolu s pomalejší obnovou buněk a pomalejším odstraňováním odumřelých buněk může póry ucpat a zvýšit riziko vzniku pupínků.
Foto: imkorganics.cz

Včasnou péčí nechtěným pupínkům snadno předejdeteFoto: imkorganics.cz

Jak s akné zatočit? Vydejte se na cestu k čistší pleti se značkou MÁDARA

Šetrný k pleti, nemilosrdný k pupínkům – to je přístup značky MÁDARA k akné. Projevuje se v revoluční řadě přípravků péče o pleť ACNE, které obsahují unikátní technologii rostlinných výtažků ze severských luk a lesů.

Jaké jsou účinné látky přípravků MÁDARA ACNE?

  • Rostlinné kmenové buňky ze severského jalovce, získané pomocí inovativních biotechnologií, pleť zklidní a působí antimikrobiálně.
  • Kyselina salicylová se získává z vrby nebo břízy. Působí protizánětlivě a odstraňuje odumřelé kožní buňky ve svrchní vrstvě pokožky. Tím uvolňuje ucpané póry zanesené odumřelými buňkami. To vede ke zlepšení textury pokožky a redukci černých teček a akné. Její účinky na problematickou pleť jsou široce uznávané.
  • Konopný, arganový a čajovníkový olej přinášejí opravdové uklidnění a blahodárné antioxidanty pro čistou a vyrovnanou pleť.
Foto: imkorganics.cz

Účinné složky se severské přírodyFoto: imkorganics.cz

Máte na poličce místo? Šikovní pomocníci zatočí s problematickou dospívající pletí

Vědci společně s botaniky vyvinuli perfektní řešení pro zlepšení stavu mastné, zanesené a problematické pokožky a vytvořili přípravky, které vyřeší váš problém s pupínky. Jak bojovat s akné systematicky a efektivně?

  1. Acne Spot Roll-On – nanáší se přímo na pupínky, a pomáhá tak zlepšit stav problematické pleti. Zklidňuje zánět a zmírňuje výskyt vyrážky.
  2. Acne Intense Blemish & Pore ošetřující přípravek – nanáší se na místa, kde se často tvoří akné, aby byl mikrobiom pokožky čistý a vyvážený. Naneste na čistou pleť po použití přípravku Acne Spot Roll-On. Vmasírujte ho na místa, kde máte akné nebo jizvy. Pleť potom hydratujte.
  3. ACNE Sebum Control Clear Skin Wash - fermentované polysacharidy přispívají k regulaci kožního mazu a vyrovnávají mikrobiom pokožky, aby vypadala čistě a zdravě.
  4. ACNE Hydra-Derm Balancing Fluid - tento lehký hydratační přípravek poskytuje hlubokou a vyváženou hydrataci. Přinese vám proto dlouhotrvající komfort a pomůže zlepšit stav problematické pleti.
Foto: imkorganics.cz

Udělejte si s péče o problematickou pleť denní rutinuFoto: imkorganics.cz

Přípravky ACNE přinášejí jednoduché a účinné řešení pro šetrnou každodenní péči. Pokožku s akné hydratují a uklidňují, zároveň pomáhají bojovat proti dalším pupínkům.
Dr. Aleksejs Zavorins, certifikovaný dermatolog

Akné dospělé pleti vyžaduje speciální péči

Pokud se objeví akné u  dospělých, hydratujte pokožku hyaluronovým gelem Time Miracle Hydra Firm Hyaluron Concentrate pro boj proti stárnutí pleti bez obsahu oleje.

  • Drobné molekuly hyaluronu v gelu působí do hloubky, a pleť tak vypadá hladší a plnější.
  • Velké molekuly hylauronu posilují hydratační bariéru pokožky.
  • Březová voda, tajný elixír přírody, vám dodá směs aminokyselin a antioxidantů.
Foto: imkorganics.cz

Lehký gel je elixírem na problematickou pleť v dospělostiFoto: imkorganics.cz

Nepodceňujte detoxikaci pleti!

K péči o problematickou pleť v každém věku nedomyslitelně patří správná detoxikace. Zvláště v zimě je vaše pleť vystavena změnám teplot a znečištěnému ovzduší, chybí jí vitaminy a slunce. Odstraněním toxinů a dodáním zdravých živin detoxikace posílí pleť, aby byla vnějším vlivům odolnější. Co funguje?

  • Čisticí pěna. Bohatá a jemná pěna s výtažkem z řebříčku pokožku hloubkově a jemně pročišťuje. Odstraňuje make-up. Reguluje mastná místa a zároveň zklidňuje suché oblasti.
  • Extra čisticí bahenní maska. Tato hloubkově čisticí detoxikační maska se severským bahnem z lesních jezer čistí, stahuje póry a sjednocuje pokožku, kterou udržuje svěží, matnou a oživenou. Maska absorbuje přebytečnou mastnotu a léčí stopy po akné a drobných zánětech. Efektivní bahno zachycuje toxiny a těžké kovy a pomáhá je odbourávat.
  • Rozjasňující AHA peelingová maska. Tato aktivní AHA peelingová maska poskytuje okamžitou zářivost s přírodní superdávkou aktivních kyselin. Ovocné kyseliny a vitamin C z plodů kdoule ve směsi s hydratační kyselinou mléčnou a zklidňujícím květem černého bezu poskytují účinnou exfoliaci pro jasnou, zářivou a vyhlazenou pokožku

95 % přísad rostlinného původu v přípravcích značky MÁDARA

Přípravky MÁDARA obsahují ekologicky získané a pečlivě zpracované přísady, jsou proto bohaté na vitaminy, antioxidanty, omega mastné kyseliny a další důležité účinné látky nezbytné pro zdraví a dobrou kondici vaší pokožky.

Všechny přísady ‒ od osvěžující březové vody až po bylinky bohaté na antioxidanty nebo dokonce houby ‒ jsou získávány z přírodních zdrojů, aby vám byly dopřány v té nejvyšší koncentraci.

Foto: imkorganics.cz

MádaraFoto: imkorganics.cz

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám