Hlavní obsah

Škola vaření: Poznejte naše hvězdy

Foto: Ondřej Kroutil

Náš šéfkuchař Martin BušekFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Dva díly už jsou venku! Server ProŽeny.cz spustil unikátní česko-slovenský projekt Škola vaření a začal tak začátečnice i zájemkyně z řad zkušených kuchařek učit vařit správně. Mladé dívky se dozví úplné základy a ostřílené „harcovnice“ dostávají možnost vytříbit své kulinářské dovednosti. To vše pod vedením sexy šéfkuchaře Martina Buška a kuchařky-začátečnice Jany!

Článek

Už dva díly unikátního projektu Škola vaření, který pro vás redakce ProŽeny.cz několik měsíců pečlivě připravovala, spatřily světlo internetového světa. Každou středu jeden z nejlepších českých kuchařů Martin Bušek a jeho pomocnice Jana učí začínající kuchařky uvařit jeden chutný pokrm (začínáme s lososem, palačinkami, bramboráky, rizotem). Výhodou všech receptů je, že jsou to rychlovky – dají se zvládnout za krásných 20 minut! Ve Škole vaření si přijdou na své i zkušené kuchařky! Šéfkuchař Martin jim totiž prozradí spoustu tajných kulinářských triků a fíglů.

Chcete se dozvědět o Martinovi a Janě víc? Podívejte se na video!

Martin „Macho“ Bušek

Charismatický šéfkuchař Martin Bušek si mezi ženským osazenstvem redakce okamžitě vysloužil přezdívku „Macho“. Na 38letého vysokého hnědookého kuchaře je ovšem dovoleno pouze se dívat (řečeno kuchařskou hantýrkou: Nechte si zajít chuť :o)), doma má manželku a dvě krásné dcery. Ale ono i to dívání a poslouchání jeho rad stojí za to!

V současné době působí jako gastromanažer, což v překladu pro smrtelníky znamená, že se stará o 5 restaurací, zaměřených na českou a italskou kuchyni. Dvě z nich jsou dokonce pojmenovány po Martinovi – nesou název Buschetto (a jedna z nich je uprostřed Václavského náměstí v Praze). Na ProŽeny.cz má Martin také svou vlastní poradnu Tipy a triky šéfkuchaře! Chcete se ho na něco zeptat? Můžete v jeho poradně přímo ZDE!

Kuchařka-začátečnice Jana Letková

Co se týče vaření, je Jana pole neorané. Nedá se říct, že by spálila i vodu na čaj (ono to v době rychlovarných konvic už ani tak dobře nejde), ale vařit zkrátka neumí. I právě proto je ideální žákyňkou pro kuchaře Martina, kterého se nebojí bombardovat zvídavými dotazy.

Foto: Ondřej KroutilJana Letková s Míšou Čapkovou

Jana je Slovenka, která již několik let žije v Praze. Baví ji tanec, seriál Přátelé zná nazpaměť a je až nebezpečně dobrá v pokeru (lepší než chlapi!).

Jak Martinovi a Janě jde společné vaření? Co všechno si na vaše mlsné jazýčky (a chuťové buňky strávníků u vás doma) připravili? Podívejte se na první dva díly! Můžete si pochutnat na lososu s fenyklovým zelím a také na vynikajících palačinkách. Na pokračování Školy vaření se těšte už ve středu – na www.prozeny.cz se bude vařit pravá česká bramboračka!

Reklama

Související témata:

Načítám