Hlavní obsah

Škola výběru podprsenek: Velká ňadra

Foto: Isifa

Jaká podprsenka bude vašemu velkému poprsí sedět? Poradíme vám!Foto: Isifa

Reklama

Vybrat správnou podprsenku je problém většiny žen. Pokud jste i vy vyzkoušely všechno možné, a pořád jste nenatrefily na ideální kousek, nevěste hlavu. My vás v tom nenecháme. Začínáme velkými prsy!

Článek

Těšit se můžete na čtyři „podprsenkové“ díly, aby si na své přišla každá z vás. Tentokrát se zaměříme na velké poprsí, na které se prádlo shání nejhůře. Že už jste dávno přestaly doufat, že seženete podprsenku, o které budete stěží vědět? Která se nebude vysouvat nahoru, řezat vás do ramen a od které nebudete mít dennodenně otlaky? Přesvědčíme vás, že dokonalá podprsenka existuje!

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Triola, podprsenka 999 Kč, kalhotky 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Triola, podprsenka 999 Kč, kalhotky 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Astratex, obě podprsenky za 719 KčFoto: Archiv firmy

Změřte si obvod!

Čím jiným začít než zjištěním správné velikosti. Než vyhrknete, že vy přece víte, po jakém čísle sáhnout, měly byste vědět, že se špatnou velikostí chodí podle expertek přes prádlo většina žen. Na pomoc si proto vezměte krejčovský metr a změřte se podle návodu ve článku Špatná podprsenka. Jak kazí prsa?.

Správně zvolený a pevný obvod je při výběru podprsenky nejdůležitější, právě on totiž drží většinu váhy vašich prsou, nikoli ramínka, jak se domnívá většina dam. Pozor, pod obvod byste neměly vsunout více než tři prsty. Začínejte také na nejvolnějším zapínání, podprsenka vždy trochu povolí. A košíčky? Ty by měly správně pokrývat celé prso. Pokud se vám jejich okraj zarývá z boku do prsou, volte větší velikost.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Gorsenia, 699 Kč a 771 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Astratex, podprsenka 719 Kč, kalhotky 255 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Fauve, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firmy

Řešení pro dámy s útlou postavou

Ženy, které mají úzký hrudník ale velká prsa, mají často problém s výběrem správné velikosti. Jako by výrobci automaticky počítali s tím, že majitelky štíhlé postavy mít velká prsa zkrátka nemohou. „Právě pro tyto ženy je ideální značka Like YOU, která nabízí košíčky od velikosti D až J, a to s obvodem od 65 centimetrů,“ říká Lýdie Procházková za společnost Triola. „Prádlo je trendy, mladistvé i funkční zároveň. Střed podprsenky je navíc snížený tak, aby nezasahoval ani do větších výstřihů,“ dodává Lýdie Procházková.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Timo, 799 Kč a 929 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Freya, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firmy

Třikrát zkoušejte, jednou nakupujte

„Vždy, když si zkoušíte podprsenku, nejprve zvedněte paže, ukloňte se a zkuste se chvíli hýbat. Kostice musí přesně přiléhat pod ňadra, proto si je umístěte tak, aby košíčky pěkně seděly. Nezapomeňte upravit i délku ramínek, právě tak docílíte maximální podpory,“ radí Tina Grubelnik ze společnosti Lisca.

Pokud máte velká prsa, vybírejte také podprsenky, které jsou měkčí. „Ty se totiž snáze přizpůsobí tvaru ňader. Ideální jsou ty nevyztužené nebo polovyztužené, které prsa dobře tvarují a přitom výborně sedí,“ radí Tereza Pospíšilová ze společnosti Astratex. Polovyztužené podprsenky mají vyztuženou jen spodní část košíčků, zatímco horní část většinou tvoří měkká krajka, která se přizpůsobí plnosti prsou. „Pokud jsou ženy zvyklé na vyztužené košíčky, mohou u nich samozřejmě zůstat, jen by měly vynechat vycpávky,“ dodává Tereza Pospíšilová.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Astratex, 579 Kč a 679 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Triola, podprsenka 999 Kč, kalhotky 399 KčFoto: Archiv firmy

Pomohou široká ramínka

Vaše ideální podprsenka by měla mít také pevné kostice, které větší prsa dobře podepírají. Důležitá jsou ale i ramínka. Určitě se podívejte po podprsenkách s širšími ramínky, méně se zařezávají a netlačí. Čím větší prsa máte, tím více vás mohou ramínka zlobit. Pakliže máte správnou velikost, široká ramínka, a stejně se necítíte komfortně, podívejte se v obchodech po speciálních polštářcích pod ramínka.

Foto: Archiv firmy

Na foto: spodní prádlo Lisca, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: spodní prádlo Lisca, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firmy

Zkuste pěnové košíčky

Majitelkám velkých prsou budou sedět také podprsenky s pěnovými košíčky. „Ty sice používají hlavně ženy s menším poprsím, ale hodit se budou i na bujnější tvary. Jejich výhodou je, že se přizpůsobí tvaru ňader, jsou pohodlné, a navíc vytváří svůdný dekolt,“ říká Tina Grubelnik ze značky Lisca.

Co když máte prsa různě velká?

Některé ženy mohou také trápit různě velká prsa. „U asymetrie je potřeba vybírat podle většího prsu, přičemž se dá do druhého košíčku vsunout vycpávka,“ říká Tereza Pospíšilová z Astratexu. Opatrně postupujte také při utahování ramínek, ne vždy jsou prsa v identické výšce. Nejlépe uděláte, když je budete upravovat před zrcadlem, kde můžete sledovat, jestli jsou vaše prsa položená stejně.

A co vy? Vlastníte dokonale padnoucí podprsenku, nebo po ní stále ještě pátráte?

Reklama

Související témata:

Načítám