Hlavní obsah
3,0
(14)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pokud se vám nechce do tvarování klasických ovocných knedlíků, zvolte variantu pro lenochy – z těsta jednoduše uvařte malé nočky, které doplňte rozvařeným ovocem. Tady je návod!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Těsto
  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 lžíce kokosu
  • 2 ks vejce
  • 60 g másla
  • 160 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 50 g cukru krupice
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
Článek

Postup

01.

Z tvarohu, kokosu, žloutků, rozpuštěného másla a mouky vypracujte tužší těsto a opatrně do něj zapracujte z bílků ušlehaný tuhý sníh.

02.

Pomocí namočené lžíce z těsta vykrajujte podlouhlé nočky nebo kuličky a vařte v osolené vroucí vodě asi 4 minuty od momentu, kdy vyplavou na povrch (jeden noček zkuste rozříznout, jestli už tvaroh uvnitř zpevnil).

03.

Ovoce povařte s cukrem a škrobem na hustou omáčku, kterou podávejte k uvařeným nočkům.

Co říkáte, vyzkoušíte tuhle rychlou variantu?

Reklama

Související témata:

Načítám