Hlavní obsah

Letní hit: Ovocné knedlíky z kynutého i tvarohového těsta

Foto: Tobik, Shutterstock.com

Foto: Tobik, Shutterstock.com

Reklama

Kynuté, tvarohové, bramborové... O čem je řeč? Přece o ovocných knedlících, které můžete vyrobit hned z několika různých těst (a třeba je i upéct v troubě). Vyzkoušejte je i vy, skvělé jsou s jahodami, třešněmi, borůvkami i meruňkami.

Článek

Jahody, meruňky, borůvky... Šťavnaté ovoce, na kterém si tradičně v létě pochutnáváme. A my vám dnes nabízíme skvělou možnost, jak si pochutnat s celou rodinou. Uvařte jí ovocné knedlíky. Stačí, když se rozhodnete, jaké těsto zvolíte.  Tvarohové, bramborové, nebo kynuté? My pro vás máme recepty na všechny variace.

Ovocné knedlíky: Těsto ze dvou surovin

Domníváte se, že vytvořit těsto na ovocné knedlíky je vyšší dívčí? Rozhodně ne! Máme pro vás super tip, tvarohové těsto jen ze dvou surovin. S ním se knedlíky povedou opravdu každému.

Ovocné knedlíky: Kynutá klasika

K létu patří ovocné kynuté knedlíky. Někdo se kynutého těsta, ale věřte, že vy na to s naším receptem máte!

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky jsou skvělé jak v těstě tvarohovém, tak i kynutém. Vyzkoušejte obě verze, a zkuste si tipnout, která bude vaší rodině chutnat více.

Meruňkové knedlíky

Pokud milujete meruňky, můžete je zkusit zabalit do těsta a pochutnat si na luxusních ovocních knedlících. A co teprve, když k nim přidáte čokoládu nebo marcipán...

Borůvkové knedlíky

Borůvky k českému létu prostě patří. Uvařte si borůvkové kynuté knedlíky podle našeho receptu a uvidíte, že zmizí ze stolu dřív, než si stihnete přisednout.

Nočky s ovocným rozvarem

Také jste někdy líní, tedy nechce se vám balit každý kousek do těsta zvlášť? My ano! A pro tento případ si vaříme nočky s ovocnou omáčkou. Přidejte se k nám...

Bezlepkové ovocné knedlíky

A máme tip i pro celiaky. Bramborovo-tvarohové těsto je krásně nadýchané a ovoce můžete použít přesně takové, na jaké máte chuť.

Ovocné knedlíky: O fous jiné 

Pečené knedlíky? Nebo knedlíky hrníčkové? Vyzkoušejte ovocné knedlíky trochu jinak. Se švestkami či voňavými jablíčky budou chutnat malým i velkým.

A jaké ovocné knedlíky jsou nejoblíbenější u vás doma? A co zavařujete? Zkuste nahlédnout do našeho zavařovacího speciálu. Najdete v něm recepty na zavařené ovoce i zeleninu, různé sirupy, džemy, marmelády i třeba na domácí hořčici.

Reklama

Načítám