Hlavní obsah
3,7
(18)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Dnes je tu recept na koláč z černého piva. Že si neumíte kombinaci sladkého a piva představit? Nebojte, tento koláč je jednoduše famózní!

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 250 ml tmavého piva
  • 400 g cukru krystal
  • 100 g kakaa
  • 250 g másla
  • 2 ks vejce
  • 100 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
Na polevu
  • 250 g čerstvého krémového sýru
  • 6 lžic cukru moučka
Na posypání
  • 1 lžička kakaa
Článek

Postup

01.

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C.

02.

Do hrnce nalijte pivo, vsypejte cukr krystal, kakao a vložte máslo a na mírném ohni míchejte, dokud se všechny suroviny krásně nespojí.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

V míse vyšlehejte vejce s podmáslím a vanilkou a přilijte vychladlou pivní směs.

04.

Mouku, sodu a sůl smíchejte a pomalu nasypejte do připravené hmoty. Vypracujte hladké těsto, které nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Pečte asi 45 minut.

05.

Až koláč vychladne, potřete jej vyšlehaným krémovým sýrem (Philadelphia, Duko, Cream spread) s cukrem. Podávejte posypané kakaem.

Související témata:

Načítám