Hlavní obsah
2,7
(19)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Aktualizováno

Italské tiramisu se dá dělat mnoha způsoby. Do toho klasického patří na ochucení jen káva a mandlový likér, ale my tu pro vás máme tip na jeho svěžejší variantu – s citronovým krémem. Dejte si s námi!

25 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g cukrářských piškotů
  • 100 ml limoncella
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 g cukru moučka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
Krém lemon curd
  • 100 ml citronové šťávy
  • 2 ks žloutků
  • 25 g másla
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

01.

Začněte s přípravou citronového krému. Je opravdu velmi jednoduchý! Do misky v parní lázni dejte všechny ingredience a vše šlehejte až do zhoustnutí. Pak krém dejte vychladnout.

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

02.

Smetanu vyšlehejte dotuha. V jiné míse opatrně vyšlehejte mascarpone s cukrem a podle chuti přidejte i citronovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru. Vyšlehané mascarpone vmíchejte do šlehačky a nechte chvíli ztuhnout v lednici.

03.

Do misek, ve kterých budete tiramisu servírovat, rozdělte polovinu lemon curd a rozetřete ho po celém dně. Do široké misky nebo hlubokého talíře nalijte limocello. V něm pak z jedné strany máčejte piškoty, které následně naskládejte na lemon curd. Na piškoty přijde polovina krému z mascarpone. Celý postup pak ještě jednou zopakujte.

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

04.

Tiramisu dejte ztuhnout aspoň na dvě hodiny do lednice, a následně ho ozdobte podle vlastní fantazie. Použít můžete kolečka citronu nebo svařenou citronovou kůru – ta se připravuje stejně jako ta pomerančová v receptu na makovo-pomerančový dortík s čokoládovým krémem.

Reklama

Související témata:

Načítám