Hlavní obsah

Citronové tiramisu

Hodnocení:
(17)
Foto: Marie Bartošová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Italské tiramisu se dá dělat mnoha způsoby. Do toho klasického patří na ochucení jen káva a mandlový likér, ale my tu pro vás máme tip na jeho svěžejší variantu – s citronovým krémem. Dejte si s námi!

Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g cukrářských piškotů
  • 100 ml limoncella
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 80 g moučkového cukru
  • citronová šťáva
  • citronová kůra
Krém lemon curd
  • 100 ml citronové šťávy
  • 2 žloutky
  • 25 g másla
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Začněte s přípravou citronového krému. Je opravdu velmi jednoduchý! Do misky v parní lázni dejte všechny ingredience a vše šlehejte až do zhoustnutí. Pak krém dejte vychladnout.

Foto: Marie Bartošová

Krok 2: Smetanu vyšlehejte dotuha. V jiné míse opatrně vyšlehejte mascarpone s cukrem a podle chuti přidejte i citronovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru. Vyšlehané mascarpone vmíchejte do šlehačky a nechte chvíli ztuhnout v lednici.

Krok 3: Do misek, ve kterých budete tiramisu servírovat, rozdělte polovinu lemon curd a rozetřete ho po celém dně. Do široké misky nebo hlubokého talíře nalijte limocello. V něm pak z jedné strany máčejte piškoty, které následně naskládejte na lemon curd. Na piškoty přijde polovina krému z mascarpone. Celý postup pak ještě jednou zopakujte.

Foto: Marie Bartošová

Krok 4: Tiramisu dejte ztuhnout aspoň na dvě hodiny do lednice, a následně ho ozdobte podle vlastní fantazie. Použít můžete kolečka citronu nebo svařenou citronovou kůru – ta se připravuje stejně jako ta pomerančová v receptu na makovo-pomerančový dortík s čokoládovým krémem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.