Hlavní obsah
4,2
(5)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Podobně jako maliníky, tak i ostružiníky jsou v současné době obsypány sladkými černými plody. Dojděte si jich pár natrhat a vyzkoušejte tenhle trochu netradiční sladký recept s rozmarýnem!

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek kefíru
  • 125 g másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks citronu
Krém
  • 250 g čerstvého krémového sýru
  • 100 g ostružin
  • 4 lžíce cukru moučka
Na ozdobu
  • 12 ks ostružin
  • 1/2 snítky čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny mějte ohřáté na pokojovou teplotu! Troubu zapněte na 180 stupňů. V míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl. Připravte si formičky nebo plech na muffiny, někdo vše vymazává, někdo používá papírové košíčky.

02.

Měkké máslo vyšlehejte s cukrem, postupně jedno po druhém všlehejte celá vejce, kůru z jednoho citronu (ideálně v bio kvalitě, ten není chemicky ošetřen) a najemno nasekané 2–3 snítky rozmarýnu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Nakonec postupně po lžících všlehejte i mouku a kefír. Těsto nalijte do formiček asi do 3/4 jejich objemu a dejte na 20 minut péct do trouby. Upečené muffiny následně nechte vychladnout a mezitím si připravte krém.

04.

Cream cheese (philadelphia, cream spread apod.) opatrně vyšlehejte s moučkovým cukrem. Šlehání ho na rozdíl od prostého smíchání nadlehčí! Ostružiny rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou a vmíchejte do připraveného krému.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Vychladlé cupcakes ozdobte ostružinovým krémem, navrch přijde ještě ostružina a maličký kousek rozmarýnu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám