Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Slávky na víně se špagetami můžete podávat jako teplý salát nebo po důkladném vychlazení i na studeno. Věřte, že obojí je lahůdka.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g slávek
    14
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 200 g špaget
    1
    3
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte nadrobno nasekaný česnek a petrželku, osolte, opepřete a přisypte očištěné slávky. Chvilku restujte,  podlijeme je bílým vínem a za častého protřepání nechte  tekutinu zredukovat na polovinu, přičemž vyhoďte ty, které se neotevřely. 

02.

Pak slávky vyloupejte (pár jich nechte v lasturách na ozdobení), a vraťte je do šťávy. Směs i se šťávou přelijte přes na skus uvařené špagety. Po vychlazení je klidně můžete zakápnout troškou majonézy.

Načítám