Hlavní obsah

Smoothie: zdravá svačina z mixéru

Foto: Tescoma

Smoothie mixér v retro stylu zn. TescomaFoto: Tescoma

Banány, jahody, pomeranče, meloun, maliny a borůvky… to všechno (a mnohé další) jsou ovocné chutě, které máme rádi. Co když se ale některé z nich spojí dohromady a vytvoří ještě něco lepšího? Odpověď na tuto otázku přináší lahodný vynález s názvem smoothie.

Článek

Představuje něco mezi nápojem a plnohodnotným jídlem a nejde o nic jiného než rozmixované ovoce (případně zeleninu) s přidanou tekutou složkou a všemožnými příchutěmi. Nejčastěji se pije brčkem z vysoké sklenice a populární je také vzít si smoothie do školy nebo do práce.

Kvalitní mixér pro hladkou konzistenci 

Na přípravě smoothie není nic složitého. Potřebujete k tomu jen mixér – nejlépe se osvědčil stolní mixér s vysokou nádobou. Na trhu však existují i speciální smoothie makery se zabudovanou přenosnou lahví a také poutkem pro snadné přenášení. Do mixéru vložíte všechny vybrané ingredience, vše rozmixujete dohladka, nalijete a je hotovo.

Smoothie mixér PresidentVideo: Tescoma

Prakticky vzato stačí pro přípravu smoothie ovoce a tekutina kvůli správné konzistenci. Existuje ale spoustu návodů na to, co by takové zdravé smoothie mělo obsahovat, a proto jsme pro vás sestavili tahák, jak si smoothie ideálně namíchat:

1. ovoce a zelenina (všechny možné druhy ovoce a ze zeleniny například salátová okurka, kapusta, špenát, saláty, červená řepa, mrkev…)

2. tekutina (mléko, čaj, káva, voda, kokosová voda, 100% ovocný džus…)

3. proteinová složka (jogurt, oříšky nebo oříšková másla, chia a lněná semínka, ovesné vločky, proteinový prášek…)

4. sladidlo (med, agávový nebo javorový sirup, sušené datle…)

5. dochucení (zázvor, skořice, kakao, máta, strouhaný kokos, vanilka, citronová nebo limetková šťáva, mladý ječmen, zmrzlina…)

6. led podle preferencí

S uvedenými přísadami můžete experimentovat dle libosti, nebo vyzkoušet osvědčené recepty.

Foto: Tescoma

Smoothie můžete pít ze speciální smoothie láhve s brčkemFoto: Tescoma

Víme, jak zhubnout a přitom si pochutnat!

Osvěžující smoothie

¾ hrnku zmražených malin (nebo čerstvých a přidejte led), 1 hrnek mandlového mléka, 1 oloupaná broskev, 1 hrnek pomerančového džusu

Všechny ingredience na vybrané smoothie dejte do mixéru a důkladně rozmixujte, aby v něm nezůstaly žádné kousky (neprošly by brčkem). Nalijte do sklenice nebo do láhve na smoothie myDRINK na pozdější svačinku.

Foto: Tescoma

Smoothie z vašeho oblíbeného ovoce nemá chybuFoto: Tescoma

Mixér na led, pyré i ořechy

Špičkové mixéry vhodné na smoothie si poradí i s tvrdými a odolnými plody i většími kusy ledu, a jsou proto univerzálními pomocníky do kuchyně. Ty lepší obsahují i recepty a návody – např. mixéry od Tescomy dostanete i s původními recepty pro smoothie, mléčné koktejly, ovocné dětské pokrmy, pyré a ovocné ledové tříště.

Vyzkoušejte tedy lahodné smoothie nebo jinou mixovanou dobrotu a poznejte všechny chutě zdraví.

Reklama

Načítám