Hlavní obsah

Smůla na chlapy? Zlobila jste v minulém životě!

Foto: shutterstock.com

Víte, co jste dělala v minulých životech?Foto: shutterstock.com

Reklama

Proč jsem nemocná? Jak je možné, že mám stále smůlu? Nemůžu najít toho pravého? Kdy už se mi konečně začne dařit?, ptáte se samy sebe. Třeba to nepřijde nikdy. Proč? Údaje v karmickém zákoně dbají na to, aby přítomnost byla ovlivněna minulostí. Co když jste tedy něco udělala špatně?

Článek

Měla neupravené vlasy, vcelku upřímný úsměv a dceru vedle v pokoji. Zamíchala balíček karet a podala mně ho se slovy: „A teď vy.“ Hned poté, co jsem jí ho vrátila zpět, rozprostřela je do karetní formace nazývané velká tabule. Možná byla kartářkou, možná i něco víc. Každopádně se zadívala do barevných obrázků a  pronesla: „Máte splněno přes 50 % karmického úkolu, což se u mladých lidí vidí málokdy. Obdivuji vás.“

Bylo to už dávno. A od té doby se stalo mnoho dalších věcí, které původní číslo, to procento prožitého osudu, nejspíš posunulo výš. Mně osobně určitě. Začala jsem se zajímat víc o to, co to ta karma vlastně je. Proč se nám dějí věci, nad kterými buď pláčeme, nebo se radujeme? Všechno musí být v rovnováze. Vždy je to oko za oko, zub za zub. Zákon karmy je nekompromisní pro každého z nás, neboť akce prostě vyvolá reakci. U bohatého, chudého, nemocného i zdravého.

Minulost znamená budoucnost?

Nechovej se tak, jak nechceš, aby se ostatní chovali k tobě, říká se. To je podstata karmy. Význam tohoto slova spočívá v principu našeho veškerého jednání a dá se charakterizovat jako zákon vyrovnání. Jak se zasadí, tak se zkrátka sklidí… A aby to nebylo tak jednoznačné, existují tři druhy karmy.

1. Bumerangová

Vykonání špatného činu proti druhému se obrací zpět na jeho strůjce (pohrdání, ponižování, surovost, další krutosti…)

Příklad: Jasnovidec Edgar Cayce, který byl v letech 1923 - 1945 znám pro své životní výklady založené na vlastní hypnóze, ve své knize Tajemství lidského osudu popisuje případ jedné starší dámy, která nevysvětlitelně trpěla alergií na určité materiály (kůže, plast, kovy). Po neúspěších v léčbě požádala Cayce o pomoc a ten jí sdělil, že v jiné existenci byla chemikem a špatně působila na zdraví druhých. To, čím škodila ostatním, jí proto v současnosti působí problémy.

Foto: shutterstock.com

Tajemno nás obklopuje celý životFoto: shutterstock.com

2. Organická

Odplata. Tak by se dal nazvat tento druh karmy. Zneužívání něčeho v minulosti rovná se vyrovnání účtů v přítomnosti.

Příklad:Když si třeba nějaký člověk neváží toho, co má, a pohrdá  dostupnými prostředky. Tato porucha rovnováhy se vrátí v podobě úbytku a střídmosti toho, čeho měl dříve dotyčný dostatek.

3. Symbolická

Jedná se o osobní, vnitřní vinu, se kterou ne a ne se vypořádat, což má za následek tělesné napětí a zdravotní problémy (psychosomatická medicína). Jinými slovy řečeno: Hluboký pocit viny se promítá do těla a působí na orgány.

Příklad: Nemocný těžkým astmatem si vyslechl, že v minulosti utlačoval jisté osoby, takže osud mu nepravosti vrací. Aby skóre vyrovnal, musí ublíženým pomoci, byť se samozřejmě nejedná přímo o konkrétní lidi z minulého života. Nějaký zásah se ale od něj jistojistě čeká…

Všechny činy se vracejí

Podle Cayce se nevyplácí především bezcitnost, cynismus, necitlivost a využívání jiných, neboť každé chování se promítne v našich životech – ať již současných, nebo těch budoucích. Nefér jednání může např. vést ke zdravotním problémům, takže to je ta odpověď na otázku, kterou si mnozí pokládají, když bědují nad nepřízní osudu. A to také Cayce před smrtí ve svých 67 letech shrnul do poznatku, že lidská populace nedostatečně vnímá tyto procesy a málokdo bere karmický úkol vážně.

A co vy?

Reklama

Související témata:

Načítám