Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ostrost rajčatové omáčky ovlivníte druhem a počtem chilli papriček a snížíte ji tím, že je zbavíte před použitím semínek. Větší dlouhé červené papričky tolik nepálí jako jejich drobnější příbuzné.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks zelených chilli papriček
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte na skus v osolené vodě spolu se dvěma lžícemi olivového oleje. Slijte je a nechte na sítu pod pokličkou, aby nevychladly. 

02.

Cherry rajčátka i se slupkou nakrájejte na poloviny. Papričky zbavte jadérek, nakrájejte na proužky a i s rajčátky zprudka orestujte na olivovém oleji. Osolte, přidejte rajčatový protlak, orestujte ho a podlijte naběračkou vody, ve které jste vařili špagety a jen krátce povařte. Směs promíchejte se špagetami a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 670,85 kJ
Bílkoviny17,48 g
Tuky15,77 g
Sacharidy105,43 g
Sůl2,57 g
SAFA2,47 g
Vláknina6,6 g
Cukry16,73 g

Načítám