Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kousky rybího filé si vychutnejte s těstovinami se smetanou, hráškem a špenátem. Pro větší křupavost kousky ryby obalte před smažením v mouce nebo strouhance panko.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 100 g mraženého hrášku
  • 200 g listového špenátu
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 2 plátky másla
  • 300 g rybího filé
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst hladké mouky
  • 1 ks citronu
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte na skus. Rybí filety nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalte v mouce nebo strouhance.  Přebytečnou mouku oklepejte a ryby v rozpáleném oleji dozlatova osmažte. 

02.

Ve druhé pánvi na másle orestujte nasekaný česnek a potom vsypte hrášek. Po chvíli přidejte špenát, smetanu a krátce poduste. Promíchejte s těstovinami a podávejte s rybími kousky a citronem.

Související témata:

Načítám