Hlavní obsah

Načasujte správně své krášlení

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Neličte se hned po probuzeníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všimla jste si, že obarvené vlasy nemají dostatek lesku nebo barva nedostatečně chytla, že depilace bolí víc než obvykle? Dost možná jste to špatně načasovala. Ano, všechno má svůj čas. I ten pro zkrášlovací úkony. My vám ale poradíme, kdy je pro ně doba nejefektivnější!

Článek

Ranní líčení si načasujte nejdříve půl hodiny od probuzení. Když z postele vyběhnete pod sprchu a potom se hned začnete líčit, make-up hůř přilne a okolí očí je na doteky příliš choulostivé. Během spánku se hromadí pod víčky voda a trvá i hodinu, než se přirozeným způsobem rozptýlí, a když je bezprostředně po spánku nalíčíte, vytvoříte si pytle pod očima, tedy pokud vám není dvacet. Vstřebání zrychlíte přiložením ledových čajových sáčků na 2 - 5 min. nebo hydrogelovými polštářky.

Pro lakování nehtů je zase optimální hodina až dvě, než jdete do postele. Jednak lak dokonale přilne, neobtiskne se do peřin a také nehrozí, že vaše nehty budou hned po nalakování zatěžovány.

Pokožku ošetřujeme před spaním

Čas před spaním i noc je nejvhodnější pro regeneraci pokožky nohou a rukou. U vaší postele by měly být pěsticí krémy na ruce a nohy. Kúra stačí dvakrát týdně a nohy i ruce budou sametové.

Regenerační krémy přicházejí na řadu okolo desáté večer, neboť pleťové buňky přepínají na klidový režim a kůže lépe přijímá účinné látky, buňky se lépe regenerují. Navíc teplota pokožky se v noci zvyšuje a zlepšuje se vstřebávání. Nejlepší je tvář ošetřit po večerní koupeli, i ta účinnost vstřebání podporuje.

Vytrhávání obočí bude méně bolestivé po horké koupeli. Tvář bude napařená, póry zvětšené a chloupky uvolněné.

Mytí vlasů je nejlepší ráno. Logicky dáte-li účesu určitý tvar, vydrží vám po celý zbytek dne. Když po mytí vlasů půjdete spát, přijde vaše snaha vniveč, ráno můžete začít znovu. Samozřejmě to chce si přivstat, ale výsledek stojí za to.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vlasy jsou nejkrásnější po ranním umytíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Menzes krášlení komplikuje

Barvení vlasů se vyvarujte, když máte zrovna svoji měsíční periodu. Barva v ten čas na vlasy hůře chytá a vlasy se víc vysuší. Chcete-li radikální změnu barvy o několik stupňů, počkejte s tím na jaro nebo podzim. Rozhodně se vyhněte barvení před odjezdem za sluníčkem, z barvy vašeho účesu by nic nezbylo.

Na kosmetiku si zajděte týden po menstruaci. A to z toho důvodu, že týden před a během cyklu se obvykle na pleti objeví pupínky, potom je vcelku zbytečné chodit předtím na kosmetiku, resp. čištění pleti.

Kdy je vhodné jaro a kdy podzim

Laserové zákroky načasujte na jaro nebo podzim, kdy není příliš ostré slunce ani mráz - obojí znesnadňuje hojení. Z ročních období je nejméně příznivé léto.

Držení diet nastartujte v létě, obvykle máte víc pohybu, víc pijete, tělo nevytváří izolační vrstvu. V létě při dietě zaznamenáte výsledky dříve než v zimě, kdy se všechno zpomaluje, i metabolismus. Také léto je období, kdy je všude dostatek ovoce a zeleniny, to hubnutí napomáhá.

I zkrášlování chce promyšlený časový plán. Vylaďte ho tak, aby vaše práce pro krásu byla co nejúčinnější!

Související témata:

Načítám