Hlavní obsah

Metoda Endotine. A vrásky zmizí!

Foto: shutterstock.com

Implantáty drží měkké tkáně v požadované výšceFoto: shutterstock.com

Reklama

Také vás při pohledu do zrcadla zlobí drobné rýhy na čele? Teď jsou to ještě nepatrné prohlubně, které vašemu vzhledu dodávají spíše na vážnosti, ale co za pár let? Dobrou zprávou je, že moderní plastická chirurgie si s těmito počátečními příznaky stáří dokáže hravě poradit pomocí revoluční metody Endontine. Prozradíme vám, jak.

Článek

Jedná se orevoluční endoskopickou metodu, která dokáže vyřešit nejen pokles obočí, ale i krku, pokožky v oblasti nosoretních rýh nebo lícních kostí. Metodu zvanou Endotine vyvinuli v USA. Funguje na bázi vstřebatelných superměkkých implantátů, které vám chirurg umístí pod pokožku. Implantáty mají schopnost držet měkké tkáně v požadované pozdvihnuté poloze.

Po zákroku dochází k tomu, že se v podkoží začínají tvořit nové vazivové struktury. Ty mají za úkol tkáň zafixovat přesně na místě a držet ji v této poloze, dokud se implantát úplně nerozpustí. Rozsáhlých jizev se rozhodně nemusíte bát. Implantáty vám jsou zavedeny pomocí drobných řezů. Kůže následně „vydrží“ napnutá až deset let a kdykoli se dá znovu provést korekce.

Nepřijdete o mimiku

Ptáte se, není lepší botox? Jestliže jsou vrásky opravdu už patrné, je tahle metoda účinnější. Navíc na rozdíl od botoxu se váš obličej nezbaví mimiky, materiál je plně vstřebatelný. Působíte tedy velmi přirozeně. Mezi další výhody patří i rychlá rekonvalescence. Stehy se vyndávají do týdne po zákroku a jizvy nejsou díky jejich umístění ve vlasové části vůbec vidět.

Jak se metoda provádí? Podívejte se!

{stream-video}

Dva v jednom

Uvažujete-li současně o plastice očních víček, je ideálním řešením spojení vytažení obočí  (pokleslé křivky obočí) spolu se zmíněným zásahem. To vše lze zvládnout pomocí jediného řezu a bez nutnosti celkové anestezie. K tomu se používá speciální implantát Endotine TransBleph, který se zavede do oblasti pod obočím a následně připevní přímo na kost nadočnicového oblouku. Díky tomu se obočí zafixuje v nové poloze, přičemž není třeba zasahovat nijak do okostice. Plastický chirurg provede ještě i plastiku horních víček.

Výsledkem je omlazený vzhled, pro který byste v dřívějších dobách musela podstoupit operací více. Zbývá jen poznamenat, že tuto unikátní metodu Endotine lift do Čech přivedl specialista na chirurgii hlavy a krku – plastický chirurg MUDr. Petr J. Vašek z Kliniky a institutu estetické medicíny Asklepion.

Reklama

Související témata:

Načítám