Hlavní obsah
3,5
(33)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Léto je v nedohlednu, ale jednu věc pro slunečnější den udělat můžete: pochutnat si na jídle inspirovaném Středomořím, ve kterém hrají prim olivy a další suroviny plné sluníčka. Zláká vás kuře z jednoho hrnce?

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích stehen
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek cherry rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 2 hrnky bílých fazolí
  • 1 hrnek černých oliv
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

V pánvi, která může přijít do trouby, rozehřejte olej a osolená a opepřená stehna v ní z každé strany asi 5 minut opečte.

02.

Mezitím smíchejte rajčátka, plátky česneku, fazole a olivy s balzamikovým octem, olejem, bylinkami a čerstvě mletým pepřem. Osolte a přidejte ke kuřeti. Pečte v troubě zahřáté na 200 °C asi 40 minut doměkka, během pečení občas přelijte šťávou.

Tip

Fazole den předem namočte a vařte v tlakovém hrnci spolu se saturejkou nebo jinou bylinkou proti nadýmání. Použít můžete i konzervované, ale doma vařené luštěniny, jsou chutnější a zdravější.

Související témata:

Načítám