Hlavní obsah

Kuře, koláč i tapenáda na topinky. Z oliv!

Foto: Eva Malúšová

Prosluňte si únor jídly plnými jižních chutí

Léto je v nedohlednu, ale jednu věc pro slunečnější den udělat můžete: pochutnat si na jídle inspirovaném Středomořím, ve kterém hrají prim olivy a další suroviny plné sluníčka. Jdeme na to?

Článek

Olivy. Kdekdo je nemůže ani cítit, leckdo se k nim „projedl“ až v dospělosti, a spousta lidí je naopak miluje bez výhrad. Pokud ani vy netrpíte olivovou averzí, máme pro vás tři jednoduché dobroty, ve kterých si jejich výraznou chuť opravdu užijete: středomořské kuře z jednoho hrnce, slaný koláč s karamelizovanou cibulkou a rychlou tapenádu, která je perfektním pohoštěním třeba k vínu.

Myslíte si, že k olivám se člověk „projí“ až v dospělosti?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama