Hlavní obsah

Studie potvrdila: 25leté ženy jsou nešťastné! Proč?

Foto: thinkstock

Mládí vypadá na první pohled idylicky, ale možná budete nemile překvapeniFoto: thinkstock

Reklama

Jsou mladé, svobodné, bez závazků. Mají čas na zábavu, na vlastní koníčky, prostě si užívají. To si o dívkách do pětadvaceti let myslí většina starších. Omyl! Prý jsou tyhle dívky spíš nešťastné!

Článek

Nedávná studie, kterou zveřejnil britský deník Daily Mail, přišla se šokujícím zjištěním. Typická Britka ve věku dvacet až pětadvacet let je se svým životem výrazně nespokojená! V pomyslném dotazníku se totiž marně snaží zaškrtnout políčka „finanční nezávislost“, „profesní naplnění“ a „sexuální uspokojení“.

Zase ty peníze

Studie totiž zjistila, že třetina dívek ve věku do pětadvaceti let stále žije s rodiči, a dokonce si od nich pravidelně půjčuje peníze, protože vlastní výdělky jim na věci běžné spotřeby nestačí. Na základní potřeby, jako je například jídlo, účty za telefon, toaletní potřeby a podobně, si od matky či otce půjčují měsíčně v přepočtu přes tři tisíce korun.

Navíc čtyři dívky z deseti přiznávají, že jejich kariéra, finanční situace a vůbec celé životní uspořádání je velmi nestálé. Zhruba polovina dívek si také stěžuje na to, že dělají práci, která nemá nic společného s tím, co vystudovaly, případně co je zajímá a baví. Stejný počet dívek má pak velké obavy z toho, že nebudou nikdy schopny uživit samy sebe!

Foto: isifa

Tolik zklamání už v pětadvaceti letech? Žijeme v neúprosné době!Foto: isifa

Ach ta láska

Jestliže čekáte, že alespoň v oblasti lásky jsou na tom tyhle dívky lépe, mýlíte se. Podle studie za sebou má typická britská pětadvacítka v průměru dva vztahy, které trvaly alespoň rok. Zároveň ale říká, že polovina jejích sexuálních zkušeností nestála vůbec za nic!

Je až děsivé, že čtyřiapadesát dotazovaných dívek má pocit, že se v jejich životech objevilo až příliš velkých chyb a omylů. A to především v oblasti lásky a vztahů (43 procent), přeceňování vlastních sil a následného vyčerpání (40 procent), důvěřování někomu, kdo si to nezasloužil (38 procent) a ve výběru vzdělání (26 procent).

Jediné, na co si ženy nestěžují, je přátelství. Co se týče kamarádských vztahů, tak v nich se většina z nich cítí bezpečně, a to i přes své finanční a profesní starosti. Pouze čtrnáct procent dotázaných tvrdí, že jejich přátelské vztahy jsou nestálé.

A jak jste na tom v tomto věku byly (nebo jste) vy?

Reklama

Načítám