Hlavní obsah

Štvou vás zašmodrchaná sluchátka? Tyhle vychytávky vám zaručeně pomůžou!

Foto: Tomáš Rubín

Sluchátka jsou praktická, ale mají jednu nevýhodu: ráda se muchlajíFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli alespoň občas posloucháte hudbu přes sluchátka do uší, určitě víte, že se jejich šňůry rády zamotávají. Vyhnete se tomu díky nejrůznějším pouzdrům a držákům. Inspirujte se!

Článek

Praktické věci do kabelky, které šetří čas, a hlavně nervy, mají všichni rádi. Patří mezi ně i nejrůznější pomocníci k namotání sluchátek, které si můžete jednoduše vyrobit doma. Některé padnou do oka -náctiletým, kožená varianta obstojí i v aktovce manažera. Vybere si ze sedmi tipů a pusťte se do výroby. Zabere vám sotva pár minut.

Jednoduchý pomocník

Foto: Tomáš Rubín

Základem varianty zvané „co dům dal“ je obtočení kabelu kolem korkového uzávěru sektu. Zespodu špuntu udělejte dírku hlubokou zhruba centimetr a zapíchněte do ní koncovkuFoto: Tomáš Rubín

Sluchátka budou držet v kompaktním tvaru, i když použijete obyčejnou rovnou zátku, ale je třeba v horní třetině udělat nožem po obvodu rýhu, do které se zasunou konce kabelů, aby nesjížděly.

Hravá forma

Foto: Tomáš Rubín

Filcový ptáček potěší především romantické povahyFoto: Tomáš Rubín

Pro pevnost stačí ptáčka vystřihnout dvojmo a slepit. K uchycení sluchátek slouží odepínací křidýlko, které na jednom konci přilepíte tavnou pistolí a na druhém přišijete patentku.

Děti budou jásat!

Foto: Tomáš Rubín

Dětskou verzi můžete vystřihnout z pěnové hmoty ve tvaru medvídkaFoto: Tomáš Rubín

Šňůry se nebudou muchlat, když je stočíte do kruhu a sepnete. Pro dospělé pak může být improvizovaná spona tvořena širším pruhem spojeným na obou koncích magnetem (samolepicím).

Je libo elegantní pojetí?

Foto: Tomáš Rubín

Kabely smotáte, provlečete kroužkem uprostřed a zatáhnete za šňůrku vedoucí středem pouzdra. Ta vám přímo vcucne sluchátka dovnitřFoto: Tomáš Rubín

Toto pouzdro z kůže funguje na podobném principu jako klíčenka. Výroba je méně náročná, než se zdá. Dva stejné díly vystřižené z kůže slepíte po obvodu tavnou pistolí, ovšem před tím středem veďte dvojitou, také koženou, šňůrku na vytažení s očkem.

Mistr Yoda by se divil

Foto: Tomáš Rubín

„Lebkoun“ si bude rozumět s netradičními sluchátky -náctiletýchFoto: Tomáš Rubín

Je třeba vystřihnout z tvrdé kůže tvar lebky, otvory na oči dobře přidrží koncovky vkládané do uší.

Ještě jeden filmový hrdina

Foto: Tomáš Rubín

Poznáváte mimoně? Dětem jistě vykouzlí úsměv na rtechFoto: Tomáš Rubín

Z fimo hmoty se báječně modeluje a vytvrdne po několika minutách v troubě. Dvě placky (jedna z nich ozdobená obličejem) slepíte k sobě třetí plackou třetinového průměru která pak slouží uprostřed k namotávání sluchátek. Jednoduché, že?

Snadné a praktické

Foto: Tomáš Rubín

Takto se vám z kabelů nikdy nestane šmodrchanecFoto: Tomáš Rubín

Dva kolíčky na prádlo slepte k sobě, omotejte sluchátka a do jednoho konce upněte koncovku, zatímco druhý bude držet pecky do uší. Ozdobení pak už necháváme na vás.

A jak nosíte sluchátka vy? Hezky smotaná, nebo je taháte z kabelky, jak to jde?

Reklama

Související témata:

Načítám