Hlavní obsah

Stylistka radí: Tunika 4x jinak

Foto: Petr Makovička

Tuniku si vyzkoušela naše čtenářka ZuzkaFoto: Petr Makovička

Reklama

Tunika. Univerzální kousek oblečení, který by neměl chybět v šatníku žádné ženy. Kromě toho, že z vás vykouzlí romantickou a něžnou bytost, dokáže i zakrýt drobné nedostatky, jako například povolené bříško nebo širší boky. Co si k ní ale obléci a kam v ní vyrazit? My vám ukážeme hned čtyři varianty – na rande, do divadla, na nákupy i pro každodenní nošení.

Článek

Pokud máte doma jen jedinou tuniku a chtěly byste ji použít častěji, máme pro vás pár tipů, jak ji skvěle kombinovat s ostatními kousky oblečení. „Můžete ji obléci jak k džínům, tak k legínám nebo i kraťasům. Tuniku lze totiž nosit po celý rok, hodí se pro každý typ postavy a téměř pro jakoukoli příležitost. Stačí jen vybrat správné doplňky od šátků přes pásky, korále až po kabelku a můžete vytvořit hned několik zajímavých outfitů,“ radí stylistka Jana Letková. Dle ní se ovšem nehodí k sukním, kromě těch mini.

Pokud si nevíte rady, jakou barvu či potisk tuniky vybrat, zvolte jednoduše čistě bílou, jako jsme to udělali my při oblékání čtenářky Zuzky. „Kombinování je jednodušší, protože se k bílé barvě hodí jakékoli jiné barvy, a skvěle ladí například k džínovině. Asi nejlepší variantou na jaro je bílá tunika v kombinaci s džínovou nebo koženou krátkou bundičkou,“ doporučuje Jana Letková. Bílou tuniku můžete navíc krásně využít i v létě jen tak přes plavky.

Na foto zleva: Ann Christine, New Yorker, s.Oliver

Na foto: vlevo New Yorker, uprostřed a vpravo Ann Christine

Čtenářka Zuzka v hlavní roli

Naše stylistka Jana tentokrát své modely předvedla na sympatické čtenářce Zuzce Smetáčkové, která si prý ráda nechá v módě poradit, ale oblečení si převážně vybírá sama. „Mám ráda spíše elegantní styl a odvážnější modely. Chodím nakupovat do méně známých obchodů, protože mi vadí, když potkám na ulici nebo ve škole jinou dívku ve stejném tričku či svetříku, nebo vím přesně, ve kterém obchodě ho koupila,“ říká Zuzka, která studuje management umění v Praze a roli modelky si přišla vyzkoušet ze zvědavosti. Který z outfitů jí však slušel nejvíce, posuďte sami.

Na rande

První outfit je velmi hravý a veselý díky výraznému svetříku sladěnému s páskovými botkami. Zároveň působí něžně, proto ho doporučujeme například na rande. Obléci ho však můžete klidně do práce nebo na kávu s kamarádkou.

Na foto: tunika (599 Kč), džíny (899 Kč), svetřík (599 Kč), boty (899 Kč)vše H

Do divadla

Druhý model je velmi elegantní. Stylistka černobílou kombinaci obleku s tunikou doplnila hnědými lodičkami a kabelkou, aby přidala na kontrastu. Takto můžete vyrazit třeba do divadla, na večeři nebo pracovní schůzku.

Na foto: tunika (H 599 Kč), kalhoty a sáčko (Reserved 799 Kč a 999 Kč), kabelka (Bershka 899 Kč), lodičky (Reserved 1199 Kč)

Na nákupy i do přírody

Na třetí, ležérnější kombinaci jsme vám chtěli ukázat, že i v tunice s kraťasy a lodičkami můžete být kočka. I tenhle model se hodí pro více příležitostí. Zda v něm vyrazíte do města či do přírody, na procházku se psem nebo na nákupy, v keckách nebo v lodičkách, záleží už jen na vás.

Na foto: tunika (599 Kč), kraťasy (799 Kč), svetr (399 Kč), šátek (299 Kč), lodičky (899 Kč) – vše H

Na každodenní nošení

Nadčasová ležérní klasika. Tak by se dala nazvat čtvrtá variace od stylistky Jany. Kožená bundička s tunikou a džíny, vše doladěné hnědými lodičkami. A kam vyrazit? Naše rada zní: kamkoli, hlavně když se budete cítit pohodlně.

Na foto: tunika (H 599 Kč), džíny (Bershka 1299 Kč), bundička (Bershka 1299 Kč), lodičky (Bershka 1299 Kč)

A který model by si vybrala sama Zuzka? „Nejlépe jsem se cítila v té variantě s kraťasy a volným svetrem, to je styl podle mého gusta. Tuniky nosím velmi ráda a líbí se mi také přepásané pod prsy. Ostatní varianty byly také zajímavé, ale pravděpodobně bych je takto sama nezkombinovala,“ říká na závěr Zuzka, kterou prý práce naší stylistky nadchla.

Pokud se vám modely také líbily, budeme rádi, když se opět necháte inspirovat. Čekáme na vaše příspěvky v diskusi pod článkem. Chcete-li se další modelkou stát právě vy, pište mi na můj e-mail a nezapomeňte vždy přidat telefon a svoji fotografii.

Reklama

Načítám