Hlavní obsah

Sukně podle typu postavy: Jaká je nejlepší právě pro vás?

Foto: Profimedia

Poradíme vám, jakou sukni zvolit podle vaší postavyFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty pomalu stoupají vzhůru, a to znamená, že nastává čas holých nohou a opálené pokožky. Také se těšíte, až vyrazíte do víru města ve vaší oblíbené sukni?

Článek

Sukně, ať už mini, midi nebo maxi, jsou ryze ženskou záležitostí. Dokážou z vás udělat křehké, jemné a romantické bytosti. Díky ní se můžete cítit o trochu více sexy, zapomenout na chladné měsíce, které většinou trávíte v kalhotách, a jednoduše ukázat vaše přednosti.

Vybraly jsme pro vás sukně pro každý typ postavy a třeba díky našim tipům konečně najdete tu pravou.

Postava typu jablko

S touto postavou se vždy snažte odvést pozornost pryč od středu vašeho těla. Skvěle vám poslouží „áčková“ sukně končící u kolen. Pozor na plisování, sklady, řasení, velké kapsy v přední části. Zkrátka vše, co by mohlo přidat vašemu bříšku na objemu.

Foto: Archiv firem

„Áčkové" sukně jsou pro postavu „jablko" ta správná volba. Na foto (zleva): Reserved, 899 Kč, ASOS, 1525 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tyhle sukně jsou tuto sezonu opravdu in! Na foto (zleva): H&M, 999 Kč, Answear, 449 KčFoto: Archiv firem

Chlapecká postava

Ženy, kterým jiné ženy závidí jejich, na první pohled, bezproblémovou postavu. A tak je třeba vytvořit pomocí dobrých střihů křivku a svou postavu zženštit. To, nač si musí dávat pozor „jablečné postavy“, je pro ty chlapecké jako stvořené. Pas navíc snadno vytvarujete pomocí pásku.

Foto: Archiv firem

Vykouzlete si krásné křivky za pomoci sukně! Na foto (zleva): Mango, 449 Kč, Answear, 2199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Vsaďte na výrazné barvy, vzory a střihy. Na foto (zleva): Bershka, 299 Kč, Answear, 299 KčFoto: Archiv firem

Plné křivky

Takový typ postavy by měl přesně definovat svůj pas, díky čemuž krásně prodlouží a zdůrazní sexy křivky. Ženy obdařené plnými křivkami by měly sázet na pouzdrové sukně z lehkých materiálů – takové, které jen jemně obepínají tělo. A v případě, že byste se bály výsledného efektu, doporučujeme stahovací prádlo. Na co si dát pozor?Na příliš upnuté materiály, které by zbytečně deformovaly vaši postavu.

Foto: Archiv firem

Ukažte své přednosti v té správné sukni. Na foto (zleva): H&M, 499 Kč, ASOS, 695 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Skvěle se budete cítit ve volné „áčkové“ sukni. Na foto (zleva): Lindex, 450 Kč, ASOS, 1330 KčFoto: Archiv firem

Postava typu hruška

Cílem je optické vyvážení postavy. Věnujte se spíše vrchní části těla, na spodní volte jednoduché a splývavé oblečení. Jaké sukně jsou pro tuto postavu ty pravé? „Áčkové“, zavinovací a v tmavých barvách. A čemu se vyhnout? Pozor na plisování, volánky nebo výrazné sklady.

Foto: Archiv firem

Sukně v tmavých odstínech se hodí na každou příležitost. Na foto (zleva): Zara, 1299 Kč, Answear, 329 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Objevte kouzlo zavinovacích sukní. Na foto (zleva): Answear, 529 Kč, ASOS, 762 KčFoto: Archiv firem

Malá postava

Ženy malého vzrůstu by se měly vždy snažit vytvořit iluzi, že jsou o maličko vyšší. K tomu skvěle poslouží úzké a zeštíhlující střihy. Sukně, které u takové postavy fungují, jsou mini nebo úzké a vypasované v midi délce se zvýšeným pasem. A co by vám mohlo uškodit?Příliš velký objem nebo maxi sukně. Malé postavy zbytečně „uzemňují".

Foto: Archiv firem

Prodlužte opticky svou postavu. Na foto (zleva): Pull & Bear, 399 Kč, ASOS, 1448 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Že už jste mini sukně zavrhla? S malou postavou ani nápad! Na foto (zleva): H&M, 899 Kč, Answear, 399 KčFoto: Archiv firem

A jaký typ sukně je váš nejoblíbenější?

Reklama

Související témata:

Načítám