Hlavní obsah

Sušenky na vedlejšák: Které hvězdy rozjely úspěšné firmy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Být slavnou herečkou, modelkou či zpěvačkou je samo o sobě práce na plný úvazek. Ale tyto ženy se rozhodly, že si k tomu vezmou ještě „vedlejšák“, a založily si firmu. Nečekejte však módní nebo kosmetické značky – tyhle hvězdy se nebály a vydaly se do pro ně méně známých vod.

Článek

Jedno povolání jim nestačí, a tak si k němu našly ještě další činnost. Tyto slavné ženy si totiž vedle své umělecké či sportovní kariéry založily ještě firmu. Je sice pravděpodobné, že se lépe podniká se jménem Jessica Alba, než když jste Jaromíra Bartáková z Horní Dolní, ale i tak vám mohou být tyto ženy inspirací, že nic není nemožné.

Jessica Alba (37)

K podnikání herečku inspirovala prvorozená dcera Honor (10). Novopečená maminka zjistila, kolik chemikálií a toxických látek se při výrobě spotřebního zboží pro děti používá, a rozhodla se jít proti tomu. Založila firmu The Honest Company, která vyrábí maximálně šetrné produkty. Hlavní myšlenkou je, že nic, čeho se doma dotknou nejen děti, ale i další členové domácnosti, by nemělo být plné chemických látek. I přes občasné stížnosti (jako že krém na opalování je neúčinný, což dokonce řešil i soud) firma velice slušně prosperuje a příští rok chce expandovat do Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Alba rozjela byznys s výrobky pro děti, které neobsahují „chemii“Foto: Profimedia.cz

Karlie Kloss (26)

Myslíte, že supermodelky nemohou mít rády sušenky? Ale kdepak. Karlie Kloss si dokonce založila firmu na jejich výrobu! Prý byla zvyklá na focení přinést vždycky nějaká sladká pokušení, až ji jednou napadlo, že by je vlastně mohla vyrábět ve velkém – a tak vznikly sušenky Perfect 10 Kookie. Modelka se spojila s šéfkuchařkou Christinou Tosi (37) a společně vymýšlejí nejrůznější příchutě a přísady, které by člověka snad ani nenapadly – například kukuřičné vločky s kávovými zrny. Namísto másla používají olivový olej, místo cukru dávají agávový sirup a vymýšlejí další inovace. Jejich výrobky jsou prostě tak zdravé, jak jen mohou sušenky být!

Foto: Profimedia.cz

Supermodelka a sušenky? Žádný problém! Karlie Kloss si dokonce založila firmu na výrobu a prodej veganských pochoutekFoto: Profimedia.cz

Venus Williams (38)

Když se řekne jméno Williams, mnoho lidí si vybaví špičkový tenis. A zcela oprávněně. Jenže Venus Williams se kromě toho věnuje také interiérovému designu. Její vášeň pro krásné věci naplno propukla v osmnácti letech – tehdy našla v e-mailové schránce nabídku na studium školy designu. A tak se rozhodla. Nejprve se věnovala módě a poté přešla k interiérům. Inspiraci sbírá na cestách, kde se setkává s rozlišnými kulturami a lidmi. Jen tak mimochodem – kdybyste chtěli, tak za několik milionů dolarů vám firma V Starr Interiors navrhne a zařídí interiér vašeho domu. Tedy pokud ten dům stojí ideálně v Palm Beach na Floridě nebo si zařizujete luxusní hotel.

Foto: Profimedia.cz

Vášní Venus Williams není jen tenis, ale i interiérový design Foto: Profimedia.cz

Beyoncé (36)

Chcete vypadat jako Beyoncé? Pak můžete vyzkoušet dietu, kterou, samozřejmě s pomocí odborníků, vymyslela. Jmenuje se 22 Days Nutrition a je založena na podobném principu jako krabičkové diety – dvaadvacet dnů dostáváte přesně určené dávky jídla. V tomto případě jde pouze o organické a veganské potraviny. Proč se dieta drží právě takhle dlouho? Podle psychologů totiž trvá přesně 21 dnů vytvořit si na něco návyk – a jeden den navíc je bonus. V roce 2013 si touto dvaadvacetidenní očistnou kúrou prošel i zpěvaččin manžel Jay-Z (48).

Foto: Profimedia.cz

Postavu jako Beyoncé? Není problém. Vyzkoušejte dietu, kterou sama navrhla a držel ji i její manžel Jay-ZFoto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow (45)

Herečka Gwyneth Paltrow patří mezi nejradikálnější hollywoodské propagátorky zdravého životního stylu, až z toho odborníkům občas vstávají vlasy hrůzou. Napsala několik knih a v roce 2008 založila firmu Goop, pod kterou všechny tyto její aktivity spadají. Považuje se za jakousi guru zdravého životního stylu a kromě toho, že lidem radí, jak se o sebe starat, prodává věci typu „pěna do koupele na emoční detox“. Jako kdyby to, že si můžete dát v klidu vanu a nalít si do ní oblíbenou vůni, nebyla dostatečná relaxační kúra. Světe div se – tyto produkty se velice dobře prodávají a Gwyneth Paltrow tak vlastní dobře prosperující firmu.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow se považuje za guru zdravého životního stylu. Některé její myšlenky však mohou přijít někomu příliš ortodoxní Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon (42)

Před pár lety byla považována za „pravou blondýnku“, teď patří Reese Witherspoon k nejmocnějším ženám Hollywoodu a těší se velikému respektu. Spolu s Brunou Papandrea (47) založila producentskou společnost Pacific Standard, která chce poskytovat ženám ve filmovém průmyslu větší prostor. A to nejen poutavým ženským příběhům, ale také režisérkám, scenáristkám, umělkyním... „Mé dceři je třináct let a já chci, aby měla možnost dívat se na filmy s ženskými hrdinkami a silnými životními příběhy,“ vysvětlila Reese Witherspoon jednu z největších motivací. Studio má za sebou například úspěšné snímky „Zmizelá“ a „Divočina“ – oba jsou z roku 2014. Posledním velkým hitem producentské skupiny je seriál „Sedmilhářky“ (2017), jehož druhá série se nyní připravuje.

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon založila producentskou společnost, aby dala více prostoru ženským tématům i tvůrkynímFoto: Profimedia.cz

Přemýšleli jste také někdy nad podnikáním?

Reklama

Načítám