Hlavní obsah

Uklízečka, pojišťovák, nebo klaun: Jaká byla povolání celebrit, než se staly slavnými?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Bylo by asi naivní si myslet, že jakmile se dostanete do showbyznysu, tak tam zůstanete až do smrti. Vždycky je lepší mít nějaká zadní vrátka, kdyby to neklaplo. A tito slavní lidé mají štěstí, že než prorazili, vyzkoušeli si i běžné práce.

Článek

I když máme občas tendence stavět je na piedestal, tyhle celebrity se jako úspěšní herci nenarodili – museli se jimi stát. A pokud neměli štěstí být dětskými hvězdami, které si odmala vydělávají, začínali v docela normálních profesích. Víte, kdo byl třeba truhlář nebo koho jste si mohli najmout na oslavu jako klauna?

Jennifer Aniston (48)

Rachel z Přátel měla na pořádek spolubydlící Moniku, která starost o domácnost naprosto zbožňovala. Ale dříve, než se představitelka Rachel proslavila, musela si různě přivydělávat – během dospívání dělala třeba uklízečku, a v devatenácti dokonce jezdila jako messenger na kole po New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston bývala i uklízečkouFoto: Profimedia.cz

Brad Pitt (53)

Ani bývalému manželovi Jennifer Aniston se nevyhýbaly běžné práce, kterými si slavný fešák přivydělával. Například stál v oblečku kuřete na ulici před restaurací s kuřecími specialitami a lákal kolemjdoucí, aby se šli najíst zrovna k nim. Dneska by takové pozvání odmítla asi málokterá žena.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt lákal do restaurace v kostýmu kuřeteFoto: Profimedia.cz

Harrison Ford (75)

Ještě než se z něj stal udatný Indiana Jones, pracoval dnes slavný herec se dřevem – živil se totiž jako truhlář samouk. Představte si, že dokonce vyráběl skříně pro režiséra George Lucase (73)! A světe div se – na základě toho mu pak Lucas dal roli ve filmu Americké grafitti (1973). Tomu se prostě říká být ve správnou chvíli na správném místě!

Foto: Profimedia.cz

Harrison Ford se živil jako truhlářFoto: Profimedia.cz

Lady Gaga (31)

Čekali byste u extravagantní zpěvačky nějaký odvaz, i co se práce týče? Tak to vás zklameme: živila se jako servírka v New Yorku. Ale i tady musela něčím vyčnívat – prý nosila v práci každý den lodičky. Au, nechtěli bychom být jejíma nohama, které celý den běhaly na podpatcích.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga dělala servírkuFoto: Profimedia.cz

Tom Cruise (55)

Možná vás to překvapí, ale populární herec nebýval vždy scientologem. V mládí dokonce navštěvoval seminář řádu františkánů, aby se mohl stát katolickým knězem. Vlastně to dobře dopadlo, určitě máte radost, že můžete vidět jeho mužnou tvář jinde než při kázání v kostele. Herec si vyzkoušel mimo jiné i práci hotelového portýra.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise se chtěl stát katolickým knězemFoto: Profimedia.cz

Gerard Butler (47)

Tento skotský herec si své živobytí pojistil vysokou školou – vystudoval práva a svému řemeslu se i chvíli věnoval. Ale poté, co hned z prvního místa dostal padáka, se k právničině už nikdy nevrátil. Očividně je lepší herec než právník.

Foto: Profimedia.cz

Gerard Butler je vystudovaný právníkFoto: Profimedia.cz

Sean Connery (87)

O kouzlu tohoto muže není třeba vůbec debatovat. Proto vás asi nijak neohromí, že než navlékl smoking jako agent 007, skončil na třetím místě soutěže Mr. Universe v kulturistice. Vytvarovanou postavu musel mít, když sloužil tři roky u britského námořnictva a poté se živil i jako plavčík.

Sean Connery býval velice přitažlivý plavčík

George Clooney (56)

Je málo skutečně otravných prací a jednou z nich je nabízení služeb lidem, kteří o to nijak nestojí. Tenhle charizmatický krasavec si zamlada vyzkoušel podomní prodej pojištění. Ovšem – jestli byl už tenkrát tak okouzlující, musel mít po celém dni práce aktovku naditou podepsanými smlouvami.

Foto: Profimedia.cz

Kéž by všichni pojišťováci vypadali jako George Clooney Foto: Profimedia.cz

Lucy Liu (48)

Pamatujete si, jaké krkolomné pohyby zvládala dělat tahle ohebná hvězda v Charlieho andílcích? Však na to měla pořádně natrénováno! Předtím, než zcela propadla do světa herectví, se živila jako lektorka aerobiku. Uf, dovedeme si představit, jak asi ženy musely z jejích hodin odcházet sedřené, jestli měla alespoň polovinu elánu, co ve výše zmíněném filmu.

Foto: Profimedia.cz

Lucy Liu předcvičovala aerobikFoto: Profimedia.cz

Hugh Jackman (49)

V Americe je běžné zvát na dětské oslavy klauny – nafouknou pár balonků a pobaví malé hosty. A možná právě na těchto akcích mužný představitel Wolverina ve filmové sérii X-Men objevil své herecké umění, když před vděčným obecenstvem poskakoval jako klaun.

Foto: Profimedia.cz

Umíte si Hugha Jackmana představit jako klauna? Foto: Profimedia.cz

Jaké bylo vaše první povolání?

Reklama

Načítám