Hlavní obsah

Nej mámy mezi slavnými: Kdo má nejvíce dětí a nejhorší jména

Foto: Profimedia.cz

Rodiče se při pojmenovávání svých dětí skutečně vyblbli. Nejmladší dcera je Chicago West, syn Saint West a nejstarší dcera North West. Asi mají rádi zeměpis Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známe je jako úspěšné ženy na červených kobercích, v nejkrásnějších róbách, na filmových plátnech nebo z hudebních videoklipů. Ale jsou to také matky – a jejich mateřství má určité nej. A i jim patří přání ke Dni matek!

Článek

Každá máma je speciální, jedinečná, výjimečná. Už jen proto, že dokáže vdechnout život malému tvorovi, kterému pak pomáhá prošlapat jeho cestu životem a do značné míry ovlivní i to, jak bude vypadat jeho budoucnost. Všechny tyto mámy mají ale něco extra, čím o něco vyčnívají nad ostatními slavnými matkami.

Maminka s nejvíce dětmi

Pro někoho jsou i tři děti moc, jiní by zase měli klidně všechny děti světa. Jako herečka Mia Farrow (73) – má jich totiž rovnou čtrnáct! Nicméně na porodní sál musela „jen“ čtyřikrát. Zbylých deset dětí adoptovala. Bohužel stihla už i tři pochovat. Prvních šest, z toho tři vlastní, má s hudebníkem André Previnem (89). Jsou to Matthew (48), Sascha (48), adoptovaná Soon-Yi (47), adoptovaná Lark (†35), Fletcher (44) a adoptovaná Summer (43) Previnovi. Další dvě děti, Mosese (40) a Dylanu (32), adoptovala s Woody Allenem (82). S ním má ještě biologického syna Ronana (30). Sama pak adoptovala Tamu (†19), Isaiaha (26), Thaddeuse (†22), Kaeli-Shu (25) a Frankie-Minh (29). Ti všichni jsou Farrowovi.

Foto: Profimedia.cz

Mia Farrow s nejmladším biologickým synem Ronanem, kterého má s Woody Allenem. I když před pár lety řekla, že je možné, že Ronan není jeho, ale Franka Sinatry. Posuďte sami...Foto: Profimedia.cz

Nejstylovější maminka 

Veřejností byla nejednou titulována jako nejstylovější maminka vůbec. Se svou dcerou princeznou Charlottou (3) byla totiž tolikrát tak dokonale sladěná, že člověk nestačil žasnout. Je vidět, že vévodkyni Kate (36) prostě baví oblékat nejen sebe, ale i svoji holčičku. Velmi milé je především to, že třebaže jejich outfity často skvěle ladí, nikdy se vévodkyně z tříleté holčičky nesnaží dělat „malou dospělou“ a obléká jí modely zcela vhodné pro její věk. Což se o všech „stylových maminkách“ říct nedá.

Foto: Profimedia.cz

Nejsou dohromady dokonalé?! Takto sladěné byly vévodkyně Kate a její dcera Charlotte vloni při návštěvě Polska Foto: Profimedia.cz

Nejortodoxnější maminka

Dovedete si představit dětství bez nějaké té sladkosti, kterou dostanete od babičky nebo ji tajně ukradnete doma ve špajzce? Kdybyste se narodili herečce Gwyneth Paltrow (45), pravděpodobně byste nikdy nic sladkého ani neochutnali. Herečka je totiž velice přísná, a to nejen v otázce stravování. Zakládá si na tom, aby děti jedly jen samé čerstvé a zdravé potraviny, což je jistě v pořádku, ale všeho moc škodí. Pro hvězdu totiž neexistuje možnost, že by si snad mohly dát něco trochu nezdravého. V jednom rozhovoru dokonce řekla, že by raději zemřela, než aby její děti někdy měly polévku z pytlíku. Lepek a laktóza jsou samozřejmě nepřátelé číslo jedna a nic z toho nesmí přes práh. Naštěstí mají Apple (13) a Moses (12) normálního tatínka Chrise Martina (41), který s nimi občas zajde na zmrzlinu a dělá jiné „zakázané“ věci.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow je prý velice přísná matka. To její bývalý manžel a otec jejích dětí Chris Martin je prý jejím opakem. Ještěže takFoto: Profimedia.cz

Nejstarší maminka 

Někomu připadá žena nad čtyřicet let jako ne zrovna nejmladší rodička. To Janet Jackson (51) lékařský termín „stará prvorodička“ povýšila ještě o level výše – svého prvního potomka na svět přivedla ve stejném roce, kdy oslavila padesáté narozeniny. Loni v lednu se jí narodil syn Eissa. Nicméně se zdá, že vymodlený potomek bude muset vyrůstat bez tatínka. Čtyři měsíce po jeho narození se totiž Janet Jackson rozešla s manželem, katarským podnikatelem Wissamem Al Manou (43). Shodli se, že vztah nefunguje a bude lepší, když budou žít zvlášť.

Foto: Profimedia.cz

V padesáti letech se některé ženy možná už třesou na vnoučata, Janet Jackson porodila své první dítě Foto: Profimedia.cz

Nejmladší maminka

Na druhé straně některé ženy mateřství příliš neodkládají. Zřejmě nejmladší maminkou mezi slavnými ženami je zpěvačka Aretha Franklin (76). Nebylo jí ještě ani patnáct let, když porodila poprvé – prvního syna Clarence měla ve třinácti. Pojmenovala ho po svém otci a tehdy také kolovaly zvěsti, zda právě on není otcem i jejího dítěte. Kromě něj má zpěvačka ještě další tři syny – a každý má vlastního tatínka. Během jejich výchovy ale zpěvačka zvládala budovat kariéru, s hlídáním jí pomáhala rodina, především matka, která jí byla vždy velkou oporou.

Foto: Profimedia.cz

Aretha Franklin měla dítě ještě jako teenagerka, a patří tak k nejmladším slavným matkám Foto: Profimedia.cz

Maminka s nejhorším vkusem na jména

Někdy je to skoro za trest, narodit se slavným rodičům. Zejména těm, kteří jsou vysazení na neobvyklá jména. Na Apple neboli Jablko Gwyneth Paltrow jsme si pomalu zvykli. Ale North West (4), tedy Severozápad, což je čtyřletá holčička Kim Kardashian (37)… To ještě stále nemůžeme přejít, aniž bychom se nezasmáli. Podobně kreativní byli rodiče i při vymýšlení jmen pro ostatní děti. Mladší bratr Saint West neboli Svatý Západ také stojí za to. O posledním potomkovi Kim Kardashian a Kanye Westa (40), dceři Chicago (3 měsíce), ani nemluvíme. Jen si představujeme, že by třeba u nás někdo pojmenoval dceru Brno Severová.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče se při pojmenovávání svých dětí skutečně vyblbli. Nejmladší dcera je Chicago West, syn Saint West a nejstarší dcera North West. Asi mají rádi zeměpis Foto: Profimedia.cz

A jaké nej patří vaší mamince?

Reklama

Načítám