Hlavní obsah

Svlékáme vás z uniforem: Proměnili jsme výpravčí Janu

Foto: Greta Blumajerová

Čtenářku Janu přihlásil do proměny synFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černé kalhoty, bílá košile, šáteček s logem a typická čepice. Odhadnete z úvodní fotky, čím se paní Jana živí? Pokud tipujete železniční dopravu, odhadli jste to správně. Pětačtyřicetiletá Jana Pazderová pracuje jako výpravčí vlaků neuvěřitelných 27 let. A právě ona se stala další hvězdou našeho projektu Svlékáme vás z uniforem! Jak se budou na její proměnu tvářit kolegové?

Článek

Začali jste vypočítávat, v kolika letech že musela Jana začít na nádraží pracovat, když má ve svém věku „odslouženo“ tolik let? Usnadníme vám práci. Bylo jí teprve osmnáct let. „Když jsem dodělala ,ekonomku', začala jsem hledat práci. Chtěla jsem si najít zaměstnání někde u nás, v Řevničově, abych nemusela dojíždět... no... a naskytla se práce výpravčí,“ směje se Jana. A na trati byla natolik spokojená, že jako výpravčí pracuje dodnes. I když říká, že i tahle práce (stejně jako všechny ostatní), má občas své mouchy, neměnila by.

Do proměny paní Janu „naverboval“ syn, který jí o celém projektu řekl. A protože je sympatická výpravčí pro každou legraci, řekla si, proč do toho nejít? Navíc se jí moc líbila proměna pošťačky Irenky, která náš seriál odstartovala.

A co chtěla hvězda dnešní proměny změnit? „Jsem docela ,konzerva', takže bych nic extravagantního nechtěla, na druhé straně plně věřím odborníkům, a tak jim dám volnou ruku,“ překvapila nás Jana, která si péči „profíků“ užívala naplno.

Jak celá proměna probíhala? Na to se můžete podívat ve videu, které mapuje chvíle od Janina příchodu až do samotného konce proměny. Můžeme vám ale prozradit, že se dočkala nejen nového střihu a barvy, ale i líčení, oblečení, a dokonce zapózovala v našem ateliéru. Jste zvědaví?

Musíte i v rámci své práce nosit uniformu? Přihlaste se do naší proměny i vy! Hlásit se můžete na e-mail jana@prozeny.cz! Těšíme se na vás!

Vlasy: Kateřina Málková (salon Avenue, Vinohradská 50, Praha 2)

Vizáž: Veronika Božíková (MA-DA Makeup Network)

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Načítám