Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Konec klasickým řízkům. Ty sýrovo-bůčkové zpestří vaši tabuli za každých okolností.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 1 lžíce listové petržele
  • 50 g sýra
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/4 l smetany
    7
  • 600 g bůčku
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zhruba mletý bůček zalijte smetanou a nechte několik hodin (cca půl dne) odležet v lednici.

02.

Poté zbylou tekutinu odlijte, maso osolte a opepřete černým pepřem.

03.

Přidejte do směsi strouhaný sýr, čerstvou petrželku a vyrobte těsto. Z něj uhnětené placičky obalte ve vajíčku a strouhance a opékejte na pánvi jako klasické řízky.

04.

Servírujte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a nejlépe i se sladším okurkovým salátem.

Související témata:

Načítám