Hlavní obsah
2,7
(19)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Když se řekne italské špagety, asi málokdo si představí jiné než špagety boloňské nebo carbonara. Receptů na ně je spousta a my vám dnes přinášíme recept na hovězí ragú.

15 min.
Příprava
3 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g hovězího masa
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 1 list bobkového listu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 250 ml červeného suchého vína
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
K podávání
  • 500 g tagliatelle
  • 80 g parmazánu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Hovězí nakrájejte na kostky. Do hrnce dejte 4 lžíce oleje a přidejte maso. To několik minut restujte, dokud se nezbarví ze všech stran. Přidejte nasekanou cibuli, mrkev, celý česnek a ještě asi dvě minuty restujte.

02.

Poté přilijte víno a přidejte rozmarýn s bobkovým listem. Víno nechte svařit na polovinu původního objemu. Vše dobře osolte a opepřete. Přidejte rajčata a vývar, vše zamíchejte a hrnec přiklopte.

03.

Až směs začne bublat, stáhněte plamen na minimum a nechte ragú vařit asi tři hodiny. Po této době byste měli mít v hrnci hustou omáčku s rozpadajícím se masem a asi o polovinu méně tekutiny než předtím.

04.

Nakonec přikápněte trochu oleje a zamíchejte. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny uvařte takzvaně „al dente“ podle návodu na obalu. V pánvi smíchejte porci ragú s porcí těstovin. Jídlo servírujte s trochou nastrouhaného parmezánu a kapkou oleje navrchu.

A jaké další ragú si můžete ještě uvařit? Třeba kachní s těstovinami.

Související témata:

Načítám