Hlavní obsah

Tahá do postele zvyky své bývalé?

Foto: Isifa

Máte rozdílné představy o společně strávených chvilkách?Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozchodu začíná život znovu. Přijdou chvíle nového sbližování, objeví se nový milostný partner a s ním i nové výzvy. Jestli si se svým objevem v posteli sednete hned během prvního sexu, klobouk dolů. Ale v ostatních případech k souladu nedojde proto, že si do nového vztahu přinášíte sexuální (zlo)zvyky z toho předchozího! Co s tím? Poradíme!

Článek

„Já za boha nemohla přijít na to, proč mě tenhle sympatický a sexy chlap pokaždé tak moc zklame v posteli,“ uvádí čtenářka, která si přála zůstat v anonymitě. Říkejme jí proto třeba Bára. „Vždycky jsem se na něj strašně těšila. Byla jsem vzrušená a chtivá, chtěla jsem ho,“ popisuje průběh intimního setkání se svým milencem.

Byl sexy, ale naprosto nepoužitelný!

Jenže dle jejího vyprávění to vždy skončilo tak, že on na to hupnul s rychlostí závodního koně, ona byla z těch několika sekund předehry a sexu zklamaná, protože se ani nestihla připravit na svůj orgasmus, který měl na rozdíl od ní její milý zlatý už dávno za sebou. „A co ožužlávání krku? Líbání na bradavkách? To se jako teď přeskakuje?“ ptala se Bára sama sebe v duchu. Nahlas to ale prý neřekla. Údajně doufala, že se to zlepší – až si na sebe s milencem více „zvyknou“.

Všechno ho „naučila“ jeho bývalka!

Ovšem ani čas tomu nepomohl. „V zoufalství jsem se mu přiznala, že to asi neprožívám jako on a že mě jeho scénář milování naprosto odrazuje,“ přiznává čtenářka. Patrik, ten co vynechal snad všechny úvodní fáze pohlavního styku v domnění, že je to tak v pořádku, byl v šoku. „Vždyť přece takhle to má být,“ divil se. Po dlouhých chvílích rozebírání situace se sama objevila odpověď.

Patrikova bývalá partnerka, manažerka vysokého postavení, která pořád neměla čas na předehry, za to na pracovní schůzky ano, „to“ vždy chtěla mít rychle za sebou. Patrika povzbuzovala k rychlému vyvrcholení, uhýbala, když ji chtěl líbat, a navíc se u toho vůbec netvářila pokrytecky. Bára zase byla zvyklá si milování užít a být při vyvrcholení na prvním místě. Přesně takhle jí to totiž klapalo s jejím bývalým. V čem je problém?

Foto: Isifa

Rande s novým mužem? Zkuste začít pomalu!Foto: Isifa

Hodíte se k sobě vůbec?

„Daní dva partneři mohou být skvělí přátelé, avšak pokud si nesedí z hlediska sexuální chemie, nikdy nevytvoří kompatibilní partnerský vztah. A také se budou poohlížet někde jinde, aby ukojili svůj sexuální pud. To je zcela přirozené,“ vysvětluje Lenka Černá, kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz, která dodává, že kvalitní sex je hlavně o tom, zda se k sobě s partnerem hodíte, zda máte společnou sexuální chemii a takzvaně „čisto“ v komunikaci. To ale není vše! I vaše těla si nemusí „sedět"!

Slaďte svá těla – polohami

Už jen anatomie těl nového a bývalého partnera je jiná. Že byste vy sama narazila na penis naprosto stejného rozměru, jakým se pyšnil váš bývalý, je skoro utopie. Budiž útěchou, že je pochva přizpůsobivá a dokáže se vypořádat s lecčím, i když v případě obřího pyje to může být nejprve trochu nepříjemné až bolestivé (děkujme za vynález lubrikačních gelů).

Stačí ale zvolit takové polohy, které umožňují pouze mělké proniknutí penisu do pochvy, takže nedovolí, abyste se trápila. Inspiraci na vhodné sexuální pozice naleznete ve článku Má ho velkého? Buďte vynalézavá!. Jestliže je jeho „nástroj" malý, i tehdy si můžete vypomoci. Inspirace zde: 7 tipů, jak si užít s malým penisem!.

Buďte trpělivá!

Každopádně nic neuspěchejte. Jako si budete postupně zvykat na nový vztah duševně, tak to potrvá i vašemu tělu. Nemá smysl utíkat bez boje po dvou, třech nešťastných pokusech, kdy ještě ani jeden nevíte, co ten druhý má rád! Nejjednodušší cestou je zeptat se přímo nebo oklikou za běhu (zkoušet techniky, stisky, líbání, hlazení, šeptání…) a pozorovat reakce těla druhého. Z „tělomluvy“ vyčtete, co se milenci líbí a co ne.

Ve vašem případě se nebojte ohradit, když vám něco nebude sedět: odsuňte ruku, dejte najevo, že vám to či ono není příjemné! Nejhorší je nechat čas plynout, dusit v sobě rozčarování a vztek a milování si znechutit úplně. Čím dřív se navzájem dozvíte o svých potřebách, tím líp! Je pochopitelné, že jak vy, tak i on nejdřív potřebujete vědět, kde stisknout, zvolnit nebo přitlačit… A trénink dělá mistra! (Každým dnem by se tak situace měla zlepšovat.)

A když je partner natvrdlý jako velikonoční vejce?

Podle kouče udělejte následující:

  1. Zeptejte se sama sebe, zda vám je partner chemicky příjemný. Pokud ne, je velice malá pravděpodobnost, že se chemie změní, ale existují výjimky.
  2. Udělejte si pořádek ve vztahu, komunikaci a dotáhněte to, co spolu máte nedořešené v oblasti neshod. Až když budete mít mezi sebou uklizeno, můžete zažít skvělý sex.
  3. Odpovězte si na otázku, jestli vám druhý vůbec stojí za to, abyste s ním dále byla a pokoušela se o kvalitní sex. Pokud řeknete, že ne, raději ze vztahu odejděte. Pokud bude odpověď kladná, „zamakejte“ na vztahu a případně navštivte kouče. „Ten může odhalit skryté příčiny toho, proč vám to v posteli i přes pohodu a shodnou sexuální chemii nejde,“ uzavírá Lenka Černá.

A jak dlouho jste si zvykala na nového milence vy?

Reklama

Související témata:

Načítám