Hlavní obsah

Tajná řeč prsou. Jaká jste?

Foto: Thinkstock

Myslíte, že se podle tvaru prsou dá určit povaha?Foto: Thinkstock

Reklama

Povahu ženy lze s určitostí odhalit pouhým okem. Stačí se zaměřit na ňadra, která vypovídají o charakteru jejich majitelky. Je to jen mýtus, nebo odborníci opravdu přišli na něco převratného? Zkuste poměřit své vnady s výzkumy a zjistěte, jestli na tom něco je!

Článek

Ženská ňadra vždy budou zajímat celý svět. Tak tomu bylo a je a zřejmě i bude. Proč by se taky sociologové, sexuologové a další chtiví výzkumníci neustále zabývali nějakými anketami, testy, „objevy“ a převratnými zprávami, do jaké míry souvisí inteligence s velikostí poprsí (prý se neustále zvětšují, proč?, dozvíte se ZDE), jaké jsou typologie žen podle tvaru jejich ňader a podobně, že?

Věří, že tím všechny ohromí. A mají pravdu. Ženský hrudník je v popředí zájmu. Ovšem ve spojitosti s některými zprávami se mu přikládá ještě větší význam, než jaký opravdu má. Ostatně, to můžete posoudit sami. Na některá šokující odhalení se totiž podíváme podrobněji.

Poznáš mrchu i naivku?

Italský badatel Lorenzoni publikoval svoji teorii o tvaru ženských ňader, podle kterých se má údajně poznat charakter jejich majitelky. Z jakých pramenů čerpal, se neví, tudíž těžko říct, zda se lze opřít o vědecký základ. Nicméně výsledky by se daly přirovnat k jistým testům, které spatřily světlo světa na začátku února roku 2009. Pocházejí z americké univerzity v Houstonu a zúčastnilo se jich na 5000 žen ve věku 18 a 30 let. O čem vypovídají?

Foto: Thinkstock

Ženská ňadra budou vždy předmětem zkoumáníFoto: Thinkstock

Typologie ženských ňader

Chlapecký hrudník – mini prsa, ostré bradavky

Značí naivitu a nevinnost. Ta, která je má, je upřímná, milá, ale má sklony k zášti, pokud je jí ubližováno.

Malá ňadra s bradavkami od sebe

Jejich majitelka je prý vášnivá, nezbedná, cílevědomá. Musí mít neustále něco na práci, jinak se nudí a poohlíží se jinde (vyhledává nové milence).

Prsa tak akorát „do ruky“

Výrazné a špičaté bradavky směřují lehce od sebe. Tento typ prsou ukazuje na něžnost, vstřícnost a trpělivost, kterou muž nesmí zklamat. Jakmile by k tomu došlo, pro ženu již není cesty zpátky – je tvrdohlavá.

Středně velká prsa se špičatými bradavkami

Jejich nositelka je vypočítavá, chladná a velmi taktická. Dokáže dobře zahrát svoji partnerskou či mileneckou „roli“, aby její úmysly nikdo nepoznal. Touží po úspěchu a moci.

Výstavní, pevné poprsí

Majitelka větších ňader, která vypadají dokonale – skoro jako silikonová, je inteligentní a věrná, i když je někdy ovládána naivitou. Pro muže je atraktivní, ale to ji v cudnosti nezlomí. Milování si užívá jen tehdy, je-li z lásky. Postrádá však schopnost přicházet pořád s něčím novým.

Masivní ňadra s bradavkami směřujícími nahoru

Taková žena je vášnivá, miluje vytříbený vkus, luxus a úspěch. Pro svoje náročné potřeby neváhá využít svých předností – těla, aby dosáhla svého.

Těžká, povislá prsa à la maminka

Mohutná prsa s většinou tmavými bradavkami ukazují na ženu – ochranitelku rodinného krbu, která je vzornou matkou a oddanou manželkou.

Co na to odborníci? Je to nesmysl!

Tak co? Našla jste se tam někde? Myslíte, že je to pravdivé? Říká se, že na každém šprochu pravdy trochu, ovšem sexuolog Radim Uzel se domnívá, že poprsí v souvislosti s povahou ženy nehraje žádnou roli. Stejně tak i další sexuolog Zlatko Pastor: „Odhadovat charakter ženy podle jejích prsou je podobné jako porovnávat muže podle velikosti auta nebo postavy. Tedy je to naprostý nesmysl, ale někdy si myslíme, že na tom něco je.“

Na co se při výzkumech zapomíná?

Je pravda, že podklady pro taková tvrzení nejsou příliš opřena o pádné důkazy. Navíc tvar a vzhled prsou se v průběhu života jejich majitelek mění v důsledku hormonálních změn, mateřství, diet a stáří. A je tu ještě jedna maličkost: „Jako je každá žena nesouměrná a dokonce každou stranu tváře má jinou, stejně tak odlišná jsou prsa – každé může být jinak velké a jiného tvaru,“ uvádí Jiřina Matoušová, majitelka firmy se spodním prádlem. Opírají se badatelé i o tato fakta? Asi těžko. To by pak pro každé ňadro mohli určit jinou povahovou „diagnózu“ nebo po každém kojení a dietě určovat rozdílnou charakterovou typologii.

Foto: Thinkstock

Tvar a velikost se v průběhu let měníFoto: Thinkstock

Velká prsa – velký intelekt

Nicméně najdou se i tací, kterým dostupná zjištění stejně nestačí, a budou tak po senzacích pátrat dál. Stejně jako americká socioložka Yvonne Rossdale, která se před pár lety vrhla do dalšího pokusu, který se v některých médiích považuje za průlomový.

Na základě testů IQ svých 1200 respondentek zjistila, že čím větší prsa, tím víc rozumu. Ženy rozdělené do pěti skupin odpovídaly na zkušební otázky, a právě ty s velkými ňadry dosáhly v průměru o deset bodů víc než jejich kolegyně. V závěsu jim sekundovaly majitelky středně velkých proporcí a na úplný závěr se umístily typicky chlapecké hrudníky. Psychologové k tomu podotýkají, že větší objem prsou posiluje ženám sebevědomí, ale už nedodali, jak to souvisí s odpověďmi v testech. Co na to říct?

Důležité je snad to, jestli se prsa líbí, plní svoji funkci a jejich majitelky o ně pečují. Slovy Johna Steinbecka: Návštěvník z jiné planety by mohl soudit, že centrum rozmnožování lidí je umístěno v prsních žlázách. A na tom nějaké výzkumy nic nezmění. Stále budou muži ženám hledět nejen do očí, ale i o pár centimetrů níž – za každých okolností, při všech typech charakteru a tvaru prsou.

Reklama

Související témata:

Načítám