Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

I vám se stalo, že jste na dovolené ochutnali báječné jídlo, které jste si zamilovali tak, že jste si ho začali připravovat doma? Vyzkoušejte s námi recept na tarhoňu s vepřovým masem.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g tarhoni
    1
    3
  • 4 plátky vepřové kýty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
Zelný salát
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 2 ks mrkve
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce cukru
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve na pánvi, na lžíci oleje, opražte tarhoň, až je dozlatova opražená, vsypte ji do vroucí vody (na 400 gramů je ideální 800 ml vody) a vařte, dokud se veškerá voda nevyvaří. Za tu dobu by měly těstoviny krásně změknout. Hotové těstoviny už neproplachujte, ztratily by charakteristickou opečenou chuť.

02.

Mezitím na pánvi opečte okořeněné a osolené plátky masa. K tomuto pokrmu se dokonale hodí zelný salát – nastrouhejte zelí a mrkve na jemno, promíchejte, dochuťte šťávou z citronu, solí a cukrem.

Jak jinak ještě tarhoňu připravit?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 101,47 kJ
Bílkoviny53,59 g
Tuky18,75 g
Sacharidy86,23 g
Sůl3,42 g
SAFA6,98 g
Vláknina7,28 g
Cukry12,57 g
Související témata:

Načítám