Hlavní obsah
3,1
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

I vám se stalo, že jste na dovolené ochutnali báječné jídlo, které jste si zamilovali tak, že jste si ho začali připravovat doma? Vyzkoušejte s námi recept na tarhoňu s vepřovým masem.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g tarhoni
  • 4 plátky vepřové kýty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
Zelný salát
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 2 ks mrkve
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce cukru
Článek

Postup

01.

Nejprve na pánvi, na lžíci oleje, opražte tarhoň, až je dozlatova opražená, vsypte ji do vroucí vody (na 400 gramů je ideální 800 ml vody) a vařte, dokud se veškerá voda nevyvaří. Za tu dobu by měly těstoviny krásně změknout. Hotové těstoviny už neproplachujte, ztratily by charakteristickou opečenou chuť.

02.

Mezitím na pánvi opečte okořeněné a osolené plátky masa. K tomuto pokrmu se dokonale hodí zelný salát – nastrouhejte zelí a mrkve na jemno, promíchejte, dochuťte šťávou z citronu, solí a cukrem.

Jak jinak ještě tarhoňu připravit?

Reklama

Související témata:

Načítám