Hlavní obsah

Tatínkovské výlety táhnou. Inspirujte se!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S partou tatínků a dětmi na výlet? V posledních letech stále oblíbenější činnost mužů, kteří se rozhodli vzít rodičovství alespoň na chvíli do vlastních rukou. Přinášíme několik zajímavých tipů.

Článek

Zábavu jako z kultovního filmu S tebou mě baví svět můžete zažít na horské expedici Apalucha nebo třeba na letní chatě blízko u vody. Fantazii se meze nekladou. „Zatím takové akce organizujeme v menší partě tatínků, ale zájem o podobné výlety v Česku se zvyšuje,“ uvádí o tatínkovských „spanilých jízdách“ s dětmi Michal Stehlík, který již několik podobných expedicí Apalucha zažil a informuje o nich i na svém blogu.

Nápad jezdit s dětmi na dovolené vyplynul ze životní situace. „Už od mládí jsme jezdívali s kamarády v letních měsících na takzvané „čundry“ do přírody, na hory a kam se dalo. Tyto výpravy a akce jsme zachovali, ale poté, co jsme se všichni oženili a máme děti, nás napadlo, že bychom mohli uskutečnit něco i pro naše děti,“ říká s úsměvem Michal Stehlík.

Ohlas tatínků byl tak kladný, že před čtyřmi lety vyjeli na první ročník expedice Apalucha. „Vybereme vždy nějaký kout naší země, objednáme chalupu pro potřebný počet osob a základ expedice je hotov. Poté ještě s kamarády ladíme denní programy a zábavu pro děti. Každý rok jezdíme na jiné místo, abychom dětem ukázali různé kouty naší země. Táboříme venku, spíme pod stanem, někdy i pod širákem, děláme sportovní dny, vyjížďky na kolech, na koních,“ popisuje průběh expedicí Stehlík.

Evergreenem tatínkovských „spanilých jízd“ bývají bojovky a sportovní soutěže, na jejichž konci na vítěze čeká sladká odměna. Zlaté Kolečka pocukrovaná nebo s kokosem můžete využít jako alternativu ke sladkým medailím, stačí jen provléknout provázek.

Zlaté Kolečka pocukrovaná 168 g

Doporučená cena: 29,90 Kč

Zlaté Kolečka s kokosem 168 g

Doporučená cena: 29,90 Kč

Další alternativou mohou být Zlaté Sušenky kakaové s medem nebo Zlaté Sušenky s medem a citronovou příchutí.

Zlaté Sušenky kakaové s medem 180 g

Doporučená cena: 29,90 Kč

Zlaté Sušenky s medem a citronovou příchutí 180 g

Podpoře aktivit nadšených otců s dětmi se věnuje web vyletyzlate.cz, kde najdete řadu zajímavých tipů na to, kam s nejmenšími vyrazit a co všechno přibalit do kufru. Maminkám zase poradíme, jak si užít volný čas, kdy jsou tatínkové na cestách.

Dozvíte se i, jak tráví volný čas s dětmi aktivní otcové a známí podnikatelé. Ve fotosoutěži pak budete moci sdílet své zážitky ze společných akcí a soutěžit o balíčky produktů Zlaté či poukaz na víkendový pobyt dle vlastního výběru v hodnotě 5000 Kč, na který můžete vyrazit s celou rodinou.

Související témata:

Načítám