Hlavní obsah

Tělová barva: V šatníku nemůže chybět!

Foto: Benetton

Oblečení v tělové barvě se opět dere na výsluníFoto: Benetton

Reklama

Existují mraky barev – každá z vás má v oblibě jinou, každé z vás jiná sluší, každá z vás v nějaké vypadá mizerně. Jedné z nich se však vyhýbá mnoho z vás – pudrová či tělová barva se ale v posledních letech skutečně rozmáhá. Je načase začít ji brát na vědomí! Co říkáte?

Článek

Ale proč není tělovou barvu i přes její velký rozmach v českých ulicích moc vidět? Hodně z žen si v ní připadá… nevýrazně, často evokuje barvu babiččiny podprsenky a stahovacích kalhotek.

Pudrová barva patří skutečně mezi decentní a nenápadné odstíny, a hodí se tak pro společenské události, kde se stává zdatnou konkurentkou klasické černé. Tělová barva připoutá pozornost spíše k materiálu a detailům na šatech, s čímž mnozí výrobci počítají, a tak jsou šaty této barvy mnohdy překrásně zdobené, pohádkově nařasené a působí svou propracovaností a strukturovaností. Zároveň tato barva nemá tendenci zastínit svou nositelku – v této barvě to vždy budete VY ustrojená do překrásných šatů... nikoli šaty, pak dlouho dlouho nic… a pak až vaše maličkost! Počítejte s tím, že pudrová barva na oblečení zvýrazňuje obličej a vlasy – myslete na to při líčení – prioritou by měl být dokonalý make-up! Vydejte se s námi na prohlídku těch nejkrásnějších kousků a užívejte si jejich něžnou krásu!

Lehounké topy i blůzky, těžce stylová saka

Lehoučké topy a jemné šifonové blůzky jsou na léto to pravé. A když zrovna nemáte náladu na zářivé barvy a chcete zdůraznit svou jemnou stránku, sáhněte po vršku v tomto odstínu. Uvidíte, jak vašemu stylu obrousí ostré hrany a dají mu zcela nový rozměr. Tato barva je skvěle kombinovatelná, a tak můžete volné lehoulinké tílko nosit s kalhotami mnoha barev i džínami (na aktuální trendy se podívejte zde: Trendy záležitost: Kalhoty nad kotníky!).

Pokud se rozhodnete hrát na něžnou strunu až do konce, doplňte ji světlými barvami – bílou nebo krémovou – budete se v nich ulicemi téměř vznášet. Nebo vytvořte rovnou celý outfit v pudrových odstínech a uvidíte, že spadne čelist i těm největším módním fajnšmekrům! Pudrové sako je kouskem, který můžete vytáhnout téměř kamkoli – do práce, s vyhrnutými rukávy k podpatkům a třpytivému topu i do baru – všem ukáže, s jakým sebevědomím a s jakou osobitostí volíte svůj styl!

Foto: archiv firmy

Na foto: vše H&M 176 Kč, 203 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto: vše H&M 352 Kč, 813 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 1299 Kč, KappAhl 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pimkie 188 Kč, Zara 726 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 921 Kč, Promod 847 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1490 Kč, Zara 270 KčFoto: archiv firem

Kalhoty a šortky – pusťte se do osobitých kombinací

Kalhoty i šortky v této barvě jsou úžasnou módní záležitostí a vy si s nimi můžete vyhrát na několik způsobů. K uvolněnému looku stačí jen lehké bílé tričko či tílko zastrčené dovnitř, na večer pak zvolte podpatky a top výraznější barvy nebo zdobený flitry – možností je tolik a vyjmenovat, v kolika variantách můžete být skutečně šik, by zabralo celý článek! Řiďte se tak proto svým momentálním rozpoložením, uvidíte, že pokud budete vybírat s citem a s pochopením pro výjimečnost této barvy, nemůžete šlápnout vedle!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 217 Kč, Asos 678 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, Tally Weijl 484 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 204 Kč, Tally Weijl 629 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1030 Kč, Asos 813 KčFoto: archiv firem

Šaty a sukně – nadpřirozená krása a šarm

Pokud byste si měly pořídit jedinou věc v této barvě, kupte si šaty! V tělovém či pudrovém odstínu vyzařují křehkost a zranitelnost, některé střihy navíc evokují spodní košilky (tipy na krásné letní košilky naleznete ve článku Noční košilky pro žhavé letní noci. Vyberte si!), a tak dokážou být (takovým tím nevinným způsobem) i velice sexy. Jako překrásná panenka budete vypadat, zvolíte-li šaty se střihem do A doplněné jemnou krajkou, volánky a mašle působí slavnostně, a hodí se tak pro společenské události, řasení zase dodává šatům tělové barvy lehkost a éteričnost a s jemnými záhyby látky získávají šaty téměř až nadpozemský nádech. Do krásy elfí princezny vám budou chybět už jen ta špičatá ouška!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 271 Kč, Zara 968 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 337 Kč, Zara 726 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 799 Kč, Lindex 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 749 Kč, Topshop 678 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 3149 Kč, Topshop 1247 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 867 Kč, 3252 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 484 Kč, 726 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 726 Kč, H&M 271 KčFoto: archiv firem

Doplňky – pro začátečnice

Ty z vás, které se stále ještě zdráhají nebo dosud u této barvy její přednosti neobjevily, jsou tu nejrůznější doplňky, šátky, pásky a především boty, na kterých můžete svůj vztah k této barvě otestovat. Uvidíte, že budete překvapené, jak rychle vaše pouto k ní zesílí, a s jeho pevností poroste i touha po dalších a dalších kouscích v tomto zajímavém a překrásném odstínu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 596 Kč, Mango 849 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1249 Kč, Tally Weijl 145 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 484 Kč, Asos 949 KčFoto: archiv firem

Jaký je váš názor na tuto barvu? Už jste jí přišly na chuť?

Reklama

Související témata:

Načítám