Hlavní obsah

Téměř polovina zadaných žen má v záloze jiného muže! Proč?

Foto: Thinkstock

Anketa odhalila, že skoro polovina žen myslí na zadní vrátka a udržuje jistý vztah ještě s dalším mužem, tedy nad rámec jejich dlouhodobého vztahu. Patříte také do této skupiny?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rezerva v kufru auta, tajný účet, starý mobil… Plán B má zachránit situaci v případě, že se něco pokazí nebo nevyjde. A uplatňuje se to i ve vztazích! Téměř polovina žen má v záloze jiného!

Článek

Upřímnost, komunikace, otevřenost… Ano, obecné definice, jak by „zdravý“ vztah měl vypadat, jsou jasné, ale realita? On-line anketa britského portálu One Poll odhalila, že v dnešní době nic není tak ryzí. Téměř polovina žen má kromě stálého partnera bokovku, která lačně čeká na svoji příležitost!

Kandidátní listina

Z více než tisícovky zadaných žen se 43 procent doznalo k udržování nějakého paralelního vztahu. Téměř vždy jde o bývalého přítele nebo manžela, kolegu i známého z posilovny, kterého dotyčné ženy znají asi sedm let. Dá se tedy považovat za „starého známého“. Ostatně, že se nejedná pouze o nějaké pubertální poblouznění, dokládá následující statistka.

Trend vdaných žen

Jedna z deseti dam chová k této osobě nehynoucí city, každá pátá si je jistá tím, že když by odešla od svého oficiálního partnera, čekající náhradník by ji přivítal s otevřenou náručí – bez ohledu na manželství. Ukázalo se totiž, že větší sklony k tak zvanému plánu B mají vdané ženy.

„Asi nejhorší je zjištění, že tito náhradníci jsou připraveni a čekají na svoji příležitost, což je ve světě techniky a existence sociálních sítí velmi snadné,“ znělo vyjádření autorů ankety, kterou zveřejnil deník Daily Mirror. Ale co diskutabilní otázka morálky? Je v pořádku, že ženy v čekajících mužích „živí“ naději? A proč je vůbec pouštějí do svých životů?

Foto: Thinkstock

Mít takzvaně někoho v zásobě je v dnešní době moderních technologií opravdu snadnéFoto: Thinkstock

Motiv souvisí s přežitím

„Pokud má žena potřebu mít v záloze jiného muže, předpokládá, anebo má alespoň malou pochybnost o tom, že vztah s partnerem nevyjde,“ objasňuje kouč partnerských vztahů Kateřina Matláková ze Školy pro ženy s tím, že toto chování má svoje opodstatnění.

Totiž, pokud se vztah opravdu rozpadne, vyvstává pro každou ženu více otázek. Jak to bude s financemi? Kdo pomůže s dětmi, když se musí chodit do práce? Evidentně právě tyto strašáky vedou ženy k jakési „prevenci“.

„Rozhodně za tím vším stojí i obava z emočního zranění, které je hodně bolestivé, a proto jiný muž slouží jako pomyslná náplast,“ dodává Kateřina Matláková, podle které je v současnosti tento jev velmi častý.

Zadní vrátka. Řeší vůbec něco?

„Ženy se snaží předejít zranění, ale zároveň si ho tím způsobují. Přistupují-li totiž k současnému vztahu tak, že může nevyjít, pak jej ke konci podvědomě předurčují,“ varuje s dodatkem, že pozornost ženy se „zaječími úmysly“ se zaměří pouze na to, co nefunguje.

Foto: Thinkstock

Pokud máte s kým sdílet své emoce, je to skvělé. Pokud to umíte s kamarádkou, zkuste to i s partnerem. Třeba se vám povede minimalizovat některé překážky, které vás vedou k tomu, mít dalšího muže v zálozeFoto: Thinkstock

Ve své podstatě je pro ni jednodušší při případném konfliktu prásknout dveřmi a odejít k milenci než se pokusit ve vztahu něco vyřešit. Ale nelze to paušalizovat. Co případ, to jiný průběh.

Pohodlná řešení

„Manželské či partnerské situace jsou různé. Pokud se žena snaží vztah podpořit a dělá pro něj své maximum, které se však míjí účinkem, může se stát, že dá přednost jinému muži. Ovšem v některých případech jí jeho existence v době rozvodové fáze ještě přitíží,“ uvažuje kouč s myšlenkou, že lidé moderní doby si celkově odvykli zvládat bolest a jsou proti ní méně odolní.

„Ale někdy je zapotřebí jít přes svou vnitřní bolest a otevřít své srdce. Kdo tohle dokáže, má nejlepší předpoklad vytvořit upřímný vztah bez přetvářky,“ radí Kateřina Matláková na závěr s tím, že na školách se tohle bohužel neučí, a tak si pozitivní vztahový model nemáme kde osvojit.

A co vy, máte někoho v záloze, nebo se spokojíte „jen“ s partnerem nebo manželem?

Reklama

Související témata:
Náhradníci

Načítám