Hlavní obsah

Teplý portobello salát s kuřecím masem

Hodnocení:
(2)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Žampiony portobello jsou pěkně masité a přímo stvořené pro gril a opékání. Dejte si je se salátem a po steaku ani nevzdychnete.

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 žampionů portobello
  • 1 cibule
  • olej
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 listový salát
  • 1 lžička směsi kari koření
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

Krok 1: Houby očistěte a zprudka orestujeme v pánvi na oleji a přendejte je na talíř. Cibuli nakrájejte nadrobno.

Krok 2: Cibuli nechte zpěnit na oleji a přidejte na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které ze všech stran orestujte dozlatova. Posypte ho paprikou a kari, osolte, opepřete, podlijte nepatrně vodou a nechte dusit pod pokličkou do vysmahnutí tekutiny. 

Krok 3: Na talířky rozdělte natrhaný listový salát, obložte jej houbami a masem a ozdobte nasekanými bylinkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama