Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Žampiony, slanina a těstoviny jsou skvělým základem pro obědový salát. Dochuťte ho čerstvou bazalkou a okyselte sterilovanou kapií.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g těstovin
    1
    3
  • olivový olej
  • 150 g žampionů
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 100 g slaniny
  • 20 g sterilovaných kapií
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte dle návodu, přeceďte a propláchněte studenou vodou. Na oleji orestujte nakrájené žampiony a slaninu. Na konci restování přidejte nasekanou bazalku a kapii, osolte a opepřete. 

02.

Vše promíchejte s těstovinami a podle chuti dosolte a přidejte ještě čerstvou bazalku.

Načítám