Hlavní obsah
2,4
(5)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Našli jste v mrazáku zeleninovou směs, kterou jste kdysi koupili pro stav nouze a teď hledáte její využití? Poradíme vám, jak se jí chutně zbavit.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Salát
  • 100 g těstovin
  • 325 g zeleniny na čínu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 5 g čerstvě mletého pepře
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 1 hrst černých hub
Kuře
  • 2 ks horních kuřecích stehen
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 100 g másla
  • 1 lžička soli
    Článek

    Postup

    01.

    Kuřecí čtvrtky očistěte, vložte do pekáčku, osolte, poklaďte lístky rozmarýnu a asi 50 g másla nakrájeného na tenké plátky, podlijte asi 1 dl vody a dejte péct při 180 stupních Celsia na asi 35 minut, až je kuře zlatavé.

    02.

    Mezitím si připravte salát. Těstoviny dejte vařit do 1 litru osolené vroucí vody spolu s 1 lžící olivového oleje, uvařené jsou podle výrobce zhruba za 10–12 minut. Černé houby zalijte vroucí vodou, aby byly úplně ponořené, a nechte je změknout.

    03.

    Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm dozlatova nakrájenou cibuli. Přisypte zeleninovou směs, chilli papričku nebo nálev z nich a snítku nasekaného rozmarýnu a asi 10 minut restujte, až je zelenina měkká.

    04.

    Přidejte nakrájené černé houby a nechte je prohřát. Vše promíchejte s uvařenými těstovinami a do horké, ale z plamene už odstavené pánve přidejte zbytek másla, které nechte jen rozpustit. Kuřecí maso můžete z kostí buď obrat, nakrájet na menší kousky a přimíchat do salátu, nebo můžete pečená stehna podávat vcelku.

    Pokud vám mražená zelenina příliš nevoní, zkuste těstovinový salát se sušenými rajčaty.

    Reklama

    Související témata:

    Načítám