Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Váháte mezi těstovinami a luštěninami? Vyřešili jsme to za vás, dejte si obojí. Těstoviny s fazolemi, cuketou a červeným vínem stojí za to.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks cukety
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 125 ml rajčatové omáčky
  • 1 dl červeného vína
    12
  • 2 lžičky soli
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 hrst slunečnicových semínek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, cuketu na půlkolečka. V pánvi na oleji zpěňte cibuli, přidejte cuketu a zarestujte. 

02.

Vmíchejte rajčatové pyré, podlijte červeným vínem a nechte ho z poloviny vyvařit. Dle potřeby můžeme ještě podlít trochou vody z těstovin. 

03.

Osolte, přidejte scezené luštěniny a krátce prohřejte. Promíchejte s těstovinami a podávejte posypané slunečnicovými semínky.

Načítám