Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Víte, že rajčata jsou zdravější po tepelné úpravě? Připravte si s námi lehkou a hlavně rychlou večeři z rajčat a mandlí, a už nebude chtít nic jiného!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rajčat
  • olivový olej
  • 100 g pancetty
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g mandlí
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 400 g čerstvých těstovin
Článek

Postup

01.

Rajčata oloupejte, nakrájejte na kostky a poté je, společně s česnekem a mandlemi, najemno rozmixujte.

02.

V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte na něm krátce kostičky pancetty. Zalijte rajčatovou omáčkou, kterou jen krátce prohřejte. Dolaďte solí, pepřem a natrhanou bazalkou.

03.

Nakonec uvařte těstoviny (těm čerstvým opravdu stačí jen tři minuty v osolené vodě) a podávejte! Rychlé a jednoduché.

Reklama

Související témata:

Načítám