Hlavní obsah

Těstoviny se sardinkami a mušlemi

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Asi jen málokdo se v obchodě občas nezastaví před regálem plným plechovek s rybičkami a nepřemýšlí, k čemu to tak všechno asi může být. Pokud se vám to stává taky, máme pro vás tip na recept z „rybiček z plechu“.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 cibule
  • 90 g sardinek v tomatě
  • 70 g uzených mušlí v oleji
  • 250 g sterilovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
Článek

Postup

Krok 1: Jemně nasekanou cibuli nebo šalotku zpěňte na oleji a přidejte jemně nasekaný česnek. Sterilovaná rajčata nakrájejte na kousky a přidejte k zezlátlé cibulce. Vše chvíli restujte, pak přilijte zbytek rajčatové šťávy z plechovky a jemně nasekanou chilli papričku, provařte a rozmixujte dohladka.

Krok 2: Nakonec přidejte na kousky rozebrané a páteří zbavené sardinky a mušle (ty můžete a nemusíte pokrájet na poloviny), ještě jednou ohřejte a podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu. Omáčka je skvělá posypaná strouhaným parmezánem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama