Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Možná patříte k těm, kteří mořské plody moc nemusí. Mušle svatého Jakuba jsou ale spíše mezistupněm do mořské říše, nejsou příliš cítit rybami a jejich maso je jemné a moc dobré. Tak proč je nezkusit?

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 50 g másla
  • 1 ks pomeranče
  • 2 ks tmavé bagety
  • 8 ks mušlí svatého Jakuba
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 ks papáji
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 dl bílého vína
Článek

Postup

01.

Máslo nechte trochu změknout a smíchejte ho se solí a šťávou z půlky pomeranče.

02.

Mušle omyjte a naložte je do lednice asi na 2 hodiny do bílého vína.

03.

Plátky bagety pomažte pomerančovým máslem, pokryjte omytou rukolou, dozdobte kouskem papáji. Marinované mušle osolte, opepřete a dejte na gril nebo pánev se lžící másla. Z každé strany je stačí opékat jen asi 2 minuty. Položte je na připravené chlebíčky, pro jistotu je můžete ještě mírně pokapat pomerančovou šťávou.

Mušle svatého Jakuba můžete připravit i jako štědrovečerní večeři.

Související témata:

Načítám