Hlavní obsah

Testujeme plavky: 10 různých střihů

Foto: Mia Mirrelli

Při focení se rozjela nejen modelka, ale i stylistka JankaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Chystáte se na lov plavek, ale nemáte nejmenší ponětí, po kterém střihu sáhnout? Bude vám víc slušet spodek s nohavičkami, nebo ten vykrojený? A který vršek bude ideální pro vaše velká prsa? Pojďte si s námi prohlédnout nejběžnější typy plavek a přečtěte si, jaký budou mít na vaši postavu vliv.

Článek

Do koupacího se pro vás převlékla čtenářka Katka. Přestože má krásnou vysportovanou postavu, ani jí některé kousky nelichotily. Každé plavky totiž mají svého „kupce“ a o tom, jestli vám budou, nebo nebudou slušet, rozhoduje jejich střih. Který je ideální pro vás?

Foto: Mia Mirrelli

Plavky létaly dokonce i vzduchemFoto: Mia Mirrelli

Růžové oboustranné bikiny, Desigual, 1500 Kč

Foto: Mia Mirrelli

Růžové mini bikiny budou slušet štíhlé postavěFoto: Mia Mirrelli

Bikiny s překříženým vrškem, Ann Christine, vršek 329 Kč a spodek 249 Kč

Bikiny s překříženým vrškem jsou jedním z trendů letošního léta. Přestože se skupují ve velkém, nelichotí zdaleka všem. Prsa se v nich tak trochu ztrácejí. Slušet by mohly dámám nebo slečnám s menším až středně velkým poprsím, ale pokud na své přednosti rády kladete důraz, porozhlédněte se po jiných. Fajn je naopak spodní díl plavek, který je klasického střihu, ale není „titěrný“, sedl by i ženám, které mají kila navíc.

Foto: Mia Mirrelli

Překřížený vršek je trendyFoto: Mia Mirrelli

Sportovní vcelku, Arena, 1299 Kč

Ne všechny plavky vcelku jsou vhodné pro silnější ženy a tyhle jsou toho důkazem. Přestože jsou zepředu takřka neškodné, mají hodně, ale opravdu hodně vykrojená záda, takže pokud máte na bocích špíčky, které nechcete vystavovat, zabruste do jiných (plavkových) vod.

Foto: Mia Mirrelli

Sportovní plavky s vykrojenými zády si žádají štíhlý trupFoto: Mia Mirrelli

Sportovní dvoudílné, Arena, 1299 Kč

Tyhle bikiny budou na rozdíl od svých předchůdkyň slušet i plavkyním, které nemají úplně ideální postavu. Vršek sice není vyztužený, ale spodní lem krásně drží, takže se do nich můžete obléknout i v případě, že máte větší prsa. Lichotivý je i spodek, díky šikovnému střihu zamaskuje širší boky, ale protože nemá nohavičky a je na stranách malinko vykrojený směrem nahoru, nezkrátí vám nohy.

Foto: Mia Mirrelli

Dvoudílné pro větší prsa i bokyFoto: Mia Mirrelli

Plavky s prostřihy, Ann Christine, 489 Kč

Tak tyhle vypadají dokonale! Bohužel ale také vyžadují bezchybný pas a na bocích „beztukovou zónu“. Ale nenechte se zmást! To neznamená, že na to, aby vám slušely, potřebujete postavu modelky. Spoustě žen se tuk ukládá hlavně na stehnech a zadečku, pas mají přitom štíhlý. I těm by mohl tento střih slušet.

Foto: Mia Mirrelli

Celkové pro dámy s minimem tuku v paseFoto: Mia Mirrelli

Plavky s kontrolou pro vaše bříško, Marks&Spencer, 999 Kč

Plavky Marks nám udělaly neskutečnou radost. Myslí totiž i na ženy, které nemají postavu modelky a potřebují zamaskovat bříško. Nálepka „tummy control“ neboli kontrola bříška, opravdu není jen reklamní fráze. Fungují podobně jako zeštíhlující body, takže se do nich musíte trochu soukat, ale bříško vám opravdu stáhnou. Spodní polovina plavek je navíc fikaně tmavší, takže pohledy okolí zamíří automaticky na horní polovinu těla. A ještě jeden plusový bod – vypadají opravdu stylově. Pokud se bojíte, že by vám padaly, jsou u nich i ramínka, která si můžete přidělat.

Foto: Mia Mirrelli

Zeštíhlující plavky, které vaše bříško hlídají jako ostřížFoto: Mia Mirrelli

Tyrkysové s nohavičkami, New Yorker, vršek 329 Kč a spodek 249 Kč

Spodek s nohavičkami je oblíbený hlavně u žen, které mají problémy se silnějšíma nohama, stehny nebo zadečkem. Ačkoli takovéto postavě opravdu lichotí, mohou na druhou stranu opticky zkracovat nohy, takže pokud nemáte co maskovat, sáhli bychom být vámi po nějakých, které jsou na boku více vykrojené. Vršek unese i větší prsa, ale pokud je máte hodně velká, měly byste jít spíš do podprsenkových vršků s košíčky a kosticemi.

Foto: Mia Mirrelli

Nohavičky jsou ideální pro silnější stehna a zadečekFoto: Mia Mirrelli

Tankiny, F&F, vršek 400 Kč a spodek 250 Kč

Tankiny jsou úžasným vynálezem. Zamaskují bříško a částečně i boky, takže se přesně hodí pro výrazné slovanské křivky. Pokud máte problémy s váhou, jděte do nich. Až se budete opalovat na pláži (nemůžeme si odpustit poznámku – namazaná vysokým faktorem!), můžete si vršek navíc vyhrnout, což u celkových plavek nejde. Spodek je zase pěkně vykrojený, takže prodlouží nohy. Tankiny objevíte i ve článku Už máte nové plavky?.

Foto: Mia Mirrelli

Tankini lichotí i silnějším dámámFoto: Mia Mirrelli

Sportovní s kosticemi, Intersport (Magic M.), vršek 799 Kč a spodek 649 Kč

Tenhle vršek spolehlivě udrží i větší prsa. Košíček přitom není vycpaný, takže vám zbytečně ještě nepřidá na objemu. Kalhotky jsou bokové, ale po stranách vykrojené,takže budou lichotit i dámám, které se nestihly zbavit nabraných kil.

Foto: Mia Mirrelli

Vršek s košíčky udrží i velká prsaFoto: Mia Mirrelli

Sportovní s nohavičkami, Intersport (Firefly), vršek 499 Kč a spodek 499 Kč

Vršek je ideální pro středně velká prsa, ta malá by v nich byla neviditelná, velká by zase příliš nedržela na svém místě. Nohavičky jsou, jak už jsme psali výše, vhodné hlavně pro majitelky většího zadečku, širších stehen a nohou vůbec, fajn je i zdobný pásek, který pozornost od silnějšího spodku trochu odpoutá.

Foto: Mia Mirrelli

Tento vrchní díl bude naopak lichotit středně velým prsůmFoto: Mia Mirrelli

Stále málo inspirace? Zabruste do našich článků Plavky pro námořnice: Jen do 900 Kč nebo Plážová móda: top 12 trendů!To by bylo, abyste si nevybraly!

Ve kterých plavkách se letos budete koupat vy? A kterému střihu dáváte přednost? Budeme se těšit na vaše tipy.

Reklama

Související témata:

Načítám