Hlavní obsah
2,6
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

K dovolené neodmyslitelně patří dobré jídlo. Každá země má svoje speciality, které by byla škoda nevyzkoušet. A co teprve, když si ty dobroty můžete připravit doma? Vyzkoušejte recept na výbornou thajskou kuřecí polévku.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks žampionů
  • 800 ml drůbežího vývaru
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks chilli papričky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 ks limetky
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Do hrnce dejte olej a nechte ho zahřát. Přidejte cibuli nakrájenou na jemno a nasekaný česnek. Po minutě opékání přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky. Zprudka ho opečte tak, aby se zatáhlo. Nesmí se dusit nebo vařit!

02.

Poté přidejte žampiony nakrájené na plátky, opečte je společně se směsí a vše zalijte vývarem. Polévku přiveďte k varu, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a vařte 20–30 minut.

03.

Plamen pod polévkou stáhněte, přilijte kokosové mléko, zahřejte a podle chuti dolaďte solí a šťávou z limetky. Podávejte posypané koriandrem nebo petrželí.

Milujete thajskou kuchyni? Výborně, v tom případě si pochutnáte na thajském mangovém salátu s rýží a koriandrem.

Reklama

Související témata:

Načítám