Hlavní obsah

Hubněte s námi: Thajský mangový salát s rýží a koriandrem

Hodnocení:
(16)
Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Milujete thajskou kuchyni? Pak musíte vyzkoušet náš senzační salát s rýží a mangem. Hodí se i pro vegetariány a dietářky.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 175 g rýže
  • 450 g bílého zelí
  • 2 manga
  • 1 žlutá paprika
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • 1 špetka chilli
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 hrst kešú
Článek

Postup

Krok 1: Propláchněte rýži a uvařte ji. Sceďte a nechejte vychladnout. Můžete použít rýži, která vám zbyla, nebo si ji připravit speciálně pro tento salát – pak k ní přidejte půl lžičky kurkumy. Podívejte se na video, kde najdete dva způsoby, jak uvařit perfektní rýži.

Krok 2: Zelí (můžete použít i červené) nakrájejte na proužky dlouhé asi pět centimetrů, papriku (i tady zvolte barvu podle své chuti či možností) a mango na kostičky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a koriandr nasekejte nadrobno. 

Krok 3: Smíchejte olivový a sezamový olej, limetkovou šťávu, sůl, chilli a do směsi prolisujte česnek. Dresink vyšlehejte dohladka.  

Krok 4: Rýži přidejte k nakrájené zelenině, vše promíchejte a přelijte dresinkem. Ozdobte několika kešú oříšky.

Máte rádi thajskou kuchyni? Dejte si thajské mleté maso, pálivou thajskou polévku anebo smažené nudle pad thai.

ynezorPumanzeSaNyknalC