Hlavní obsah

Tip pro milovníky bábovek: kokosová s čokoládou je vynikající!

Foto: AUTORKY

Je libo k naší bábovce čaj nebo kávu? :-)Foto: AUTORKY

Reklama

Milujete bábovky všeho druhu? Pak si upečte tuhle jednoduchou hrníčkovou s kokosem a čokoládou. Určitě vám bude chutnat!

Článek

Hrníčkové recepty jsou snadné, zvládne je opravdu každý. A tak vyzkoušejte i vy bábovku, ve které je část mouky nahrazena kokosem. Bábovka je díky tomu více nadýchaná a vláčná.

Kokosová bábovka

Na 1 bábovku budete potřebovat: 1 a ½ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek strouhaného kokosu, 1 prášek do pečiva, ½ hrnku třtinového cukru, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 vejce, 1 tabulku hořké čokolády, máslo na vymazání formy, mouku nebo kokos na vysypání formy. Na ozdobu: moučkový cukr

Postup: Recept je velmi jednoduchý, stačí v jedné misce smíchat všechny suché ingredience, tedy mouku, kokos, prášek do pečiva a třtinový cukr. V druhé míse prošlehejte vejce, přidejte mléko a olej. Poté směsi smíchejte dohromady a přidejte nasekanou hořkou čokoládu. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Těsto nalejte do formy, bábovku vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi hodinu. Zda je již upečená, poznáte podle stavu špejle – když je po vytažení z těsta suchá, můžete ji vyndat z trouby.

Bábovku nechte chvilku odpočinout na mřížce, poté ji vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.

Nebojíte se experimentovat? Co takhle vyzkoušet třeba mrkvovou bábovku s vlašskými ořechy nebo vláčnou levandulovou? My jsme si oblíbili i jogurtovou bábovku s citronem a mákem.

Reklama

Související témata:

Načítám