Hlavní obsah

Tip pro romantičky: 30 sexy sukní s krajkou

Foto: Isifa

Celebrity vědí, co se nosíFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete krajku? Pak vám nesmí v šatníku chybět krajková sukně. Poradíme vám, kterou vybrat a k čemu ji nosit. Nechte se inspirovat našimi dnešními 30 tipy. Tyhle kousky vás nenechají chladnými, a navíc vám vykouzlí sexy postavu.

Článek

Krajka je nesmrtelný materiál stejně jako kůže nebo denim, a tak není s podivem, že se na přehlídkových molech a v obchodních řetězcích objevuje s takovou oblibou. A také v letošní sezoně podzim/zima se zařadila mezi top trendy, jak jsme vás upozornili již v článku zde. Dnes jsme se zaměřili na sukně.

Foto: Isifa

Malá ochutnávka z přehlídkových molFoto: Isifa

Do divadla, ale i do práce

Krajkové sukně se hodí na společenské akce, ale nebojte se v nich vyrazit i do práce nebo na kávu s kamarádkou. Dnes už na krajku nemusíte pohlížet jako na materiál, který je výhradně určený na výjimečné události, ale využijete ho i na běžné nošení. Je ale pravdou, že v krajce vždy budete působit elegantněji.

Její rafinovanost se projevuje i v jisté transparentnosti a křehkosti, která dodá každé ženě půvab a sex-appeal, stejně jako průsvitné materiály, na které jsme si posvítili ve článku Absolutní hit: Průsvitné oblečení!. Jen si musíte věřit a nebát se krajku obléknout častěji než jen ve svátky nebo do divadla. Navíc ne příliš zimní počasí nahrává tomu, abyste mohly oblékat sukně i nyní a nemusely se strachovat, že vám venku umrznou nohy.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 449 Kč, Esprit 1400 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): primabutik.cz 447 Kč, z-fashion 729 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): fler.cz/valevska 2000 Kč, fler.cz/dyona 865 KčFoto: archiv firmy

Pouzdrová klasika, nebo červené „áčko“?

Pokud vás náš dnešní výběr zaujal, určitě si říkáte, který typ sukně si ale pořídit? Nevlastníte-li ještě žádnou krajkovou sukni, doporučujeme začít s černou klasikou. Je to přece jen sázka na jistotu. Úzká pouzdrová sukně těsně pod kolena vám zvýrazní štíhlou postavu a v kombinaci s vysokými podpatky krásně prodlouží siluetu. Že vám připadá sukně moc úzká na pohodlné chození? Žádné obavy, řešením je strečová varianta nebo model s delším rozparkem.

Jsou však ženy, které si teď asi říkají, že jejich postava není zrovna „modelkovská“, a tak si na pouzdrové sukně netroufají. Pak je tu ale jednoduché východisko. Zvolte sukně „áčkového“ střihu, které se od pasu směrem dolů rozšiřují a dokážou zamaskovat problematické partie. Oblečte si k nim ale přiléhavý top, který zastrčte dovnitř, abyste zvýraznily pas.

A který další odstín kromě černé vybrat? Luxusně vypadá sukně skrajkou, pod níž prosvítá lesklý satén v kontrastní barvě. Něžně bude působit například kombinace béžové spodničky s černou nebo bílou krajkou, dráždivý efekt vyvolá zase červený nebo královsky modrý podklad. A jste-li ještě odvážnější a toužíte po něčem originálním, zaměřte se na jasně červenou barvu. Letos je trendy, a navíc vám zaručí veškerou pozornost (nejen mužů).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 3Suisses 739 Kč, Topshop 1300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1200 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Pimkie 600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1400 Kč, z-fashion.cz 539 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 749 Kč, Blancheporte 615 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1150 Kč, primabutik.cz 551 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull & Bear 299 Kč, fler.cz/valevska 1590 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 1300 Kč, 1250 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2100 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

S čím kombinovat?

Už jste ve fázi, kdy jste si krajkovou sukni koupily, ale marně hledíte do skříně a hledáte ten správný vršek, který by se k ní hodil? Podívejte se na naše další tipy. Uvidíte, že se nemusíte bát více variant a sukni kombinovat třeba s jednoduchým tílkem, upnutým rolákem, ale i s metalickým tričkem, nebo dokonce s krajkovou halenkou. Pozor ale na to, čím zdobnější a barevnější sukni obléknete, tím jednodušší by měl být top.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 900 Kč, H&M 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 909 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 499 Kč, 699 KčFoto: archiv firmy

Tip redakce na závěr: Pokud byste chtěly ve stylu přitvrdit a líbí se vám více třeba kůže, pak si určitě přečtěte naše předchozí články: Tohle je nejvíc sexy móda letošní zimy! a Kůže nejen pro drsňačky. Jak ji nosit?.

Která sukně zaujala vás? Troufnete si na pouzdrovou klasiku, nebo raději zvolíte rozšířenou variantu?

Reklama

Související témata:

Načítám