Hlavní obsah

Tajné triky hollywoodské stylistky

Foto: jetsocialite.com

Rachel Zoe má osobitý stylFoto: jetsocialite.com

Reklama

Že vám jméno Rachel Zoe nic neříká? Možná, že tuhle stylistku ještě neznáte, ale určitě už jste někde zahlédla některé z jejích skvostů. Právě Rachel je totiž zodpovědná za to, že to světovým celebritám tolik sluší. Radit si od ní nechají například Demi Moore, Eva Mendes, Kate Hudson nebo Cameron Diaz. Nechte se inspirovat i vy!

Článek

Jedni milují její uvolněný bohémský styl, druzí ji kritizují za přehnanou štíhlost. Jedno jí ale upřít nelze, ve světě módy to Rachel dotáhla hodně daleko. Přitom studovala psychologii a módu brala jako pouhý koníček. Stále více spolužaček ale obdivovalo její styl a chodilo za ní pro radu. Právě tehdy ji napadlo, že by se stylingem mohla živit.

V necelých čtyřiceti letech je Rachel jednou z nejznámějších stylistek světa. Kromě toho, že připravuje módní story pro prestižní časopisy, se stará i o hvězdné krásky. Nebojí se ani zariskovat: když měla pocit, že by šaty vypadaly lépe jinak, vzala nůžky do rukou a pustila se do úprav. Ty přitom navrhoval samotný Karl Lagerfeld. A jak se návrhář Chanelu tvářil, když viděl svůj předělaný výtvor na červeném koberci? Byl nadšený!

Styling podle Rachel

Protože jsou sazby slavné stylistky uzpůsobené jejím movitým klientům, nemá většina smrtelníků na schůzku s ní dostatek financí. Rachel se ale pokouší radit nejen ve své reality show Rachel Zoe Project, ale i na svém webu www.rachelzoe.com či v různých rozhovorech. Tady je několik jejích tipů.

Berte v úvahu proporce:Zní to jako samozřejmost, ale zkuste se porozhlédnout: kolik dam chodí v uzounkých kalhotách, přestože jsou silnější, nebo nosí elastická trička, i když je nepěkně obepínají? Jde jen o to, vyzdvihnout partie, na které jsme hrdé a potlačit ty, na které nechceme upozorňovat.

Zkuste vintage:Inspirace starými časy je velkým módním hitem. Zkuste se probrat luxusnějšími second handy nebo klidně skříní či šperkovnicí vaší maminky či babičky. Móda se vrací a s takovým kouskem si navíc můžete být jisté, že ho nebude mít nikdo jiný. Pozor, musí to být kvalitní kousky, ne viditelně obnošené věci.

Zásobujte se klasikou:Známá stylistka nedá dopustit na džíny. Zatímco ona volí nejčastěji ty rozšířené do zvonu, nejvíc se jí líbí trendy širší džíny. Jediné, čeho byste se měla podle ní vyvarovat, jsou příliš nízké bokovky. Na tom, že někomu vylézá zadek, není nic estetického.

Nebojte se doplňků:Rachel je pověstná tím, že se doplňků nebojí. Bez vrstev náramků, masivních náhrdelníků, XXL slunečních brýlí nebo jejích oblíbených háčkovaných baretů si ji už nikdo nedokáže představit. Čím střídměji jste oblečená, tím víc si toho můžete dovolit. Nebojte se zkombinovat různé materiály – tenké pozlacené náramky s těmi stříbrnými a vyzkoušejte výrazné prsteny, se kterými vás nikdo nepřehlédne.

Pozor na vzory:S doplňky si můžete vyhrát, ale s oblečením buďte umírněnější. Jestliže si oblékáte něco s výraznými vzory (například zvířecími), držte se vždy raději jen jednoho kousku. Leopardí taška, boty i kabátek by měly být tabu.

Nesnažte se být příliš sexy:Její klientky vypadají vždycky sexy, ale nikdy ne lacině. Krása je v kontrastu, super vypadají třeba moderní maxišaty s úzkými ramínky. Přestože jsou dlouhé a zakrývají tak nohy, dávají vyniknout dekoltu a pažím. Ke kraťoučké sukni se zase skvěle hodí volnější tuniky či rozevláté halenky.

A rada na závěr? Podle Rachel Zoe bychom neměly módní trendy chápat jako něco, čím se musíme nutně řídit. Sama stylistka má svůj „zajetý“ styl, až to někdy vypadá, že chodí oblečená na jedno brdo. Držte se i vy toho, co vám sluší.

Reklama

Související témata:

Načítám